• 1403/02/19 - 18:29
  • تعداد بازدید خبر : 54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گیلان چهارمین قطب کاشت حلزون کشور

چهارمین سالگرد و جشن ۱۳۰ مورد کاشت حلزون شنوایی در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا سلام الله دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ دکتر اسدالله عباسی- استاندار گیلان در چهارمین سالگرد و جشن ۱۳۰ مورد کاشت حلزون شنوایی که در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا سلام الله دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، کمک به بازیابی شنوایی توسط متخصصان را عمری دوباره برای کودکان برشمرد.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه خداوند متعال در آفرینش حجت را تمام کرده و اگر دردی هم وجود دارد این انسان‌ها هستند که باید به دنبال درمان باشند، گفت: درمان با تلاش، کوشش و شکوفایی استعداد بشریت بدست می‌آید آنچنان که ۵۰ سال پیش برگردانی شنوایی به افراد ناشنوا آرزویی دست نیافتنی بود.
استاندار گیلان ضمن یادآور شدن این مساله که کشور ما در بسیاری از حیطه‌ها هم‌تراز و حتی بالاتر از کشورهای پیشرفته دنیا گام برداشته و حتی متخصصان برجسته بسیاری از کشورها نیز ایرانی هستند، افزود: ما در استان گیلان به لطف حضور چنین متخصصانی به قطب کاشت حلزونی گوش مبدل شده‌ایم.
دکتر عباسی با تجلیل از خدمات دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصصان آن در حوزه کاشت حلزونی گوش قول مساعدت فوری جهت فراهم آوردن بودجه مورد نیاز تکمیل مرکز کاشت حلزونی گوش را داد.
 
استاندار گیلان با اشاره به بحران جمعیتی که استان را تهدید می‌کند خواستار هم‌افزایی تلاش‌های تمامی ارگان‌های دخیل برای تبلیغ و ترویج افزایش جمعیت شد و خاطر نشان کرد: ترویج کانون گرم یک خانواده در سایه سلامتی جسم و روح است که نهایتا به یک زندگی عزت‌بخش ختم خواهد شد. داشتن سلامت روح بدون اجتماع و خانواده‌ای بزرگ دست‌نیافتنی خواهد بود.

دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه ی چهارمین سالگرد و جشن ۱۳۰ مورد کاشت حلزون شنوایی در استان با بزرگ برشمردن کاشت حلزون در گیلان به عنوان قطب شمال کشور، اظهار کرد: گیلان چهاردهمین استان در راه‌اندازی بخش کاشت حلزون و چهارمین قطب کاشت حلزون در کشور است.

وی با اشاره به وجود نیروی انسانی توانمند و پزشکان خبره در حوزه کاشت حلزون شنوایی، افزود: مرکز کاشت حلزون شنوایی در گیلان نیازمند بخشی از تجهیزات مورد نیاز جدید و به‌روز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به قول تأمین اعتبار سه میلیارد تومانی استاندار وقت جهت خرید تجهیزات و تکمیل مرکز کاشت حلزون در استان، گفت: امید است این اعتبار با در نظر گرفتن ضریب تورم فعلی، در اختیار مرکز کاشت حلزون استان قرار بگیرد.
دکتر آشوبی با اشاره به کوتاه شدن صف انتظار کاشت حلزون در گیلان، خاطرنشان کرد: با استقرار متخصصان خبره گوش، گلو و بینی و همچنین تیم خبره توانبخشی زمان کاشت حلزون و فرایند آن بین سه تا ۶ ماه طول می‌کشد.

دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با تشریح اهمیت غربالگری اظهار کرد؛ اهمیت غربالگری در افرادی مشخص می شود که علائمی از بیماری ندارند اما سالم نیستند و در اختلالات ناشنوایی و کم شنوایی اهمیت این اقدام به خوبی خود را نشان می دهد زیرا با شناسایی کودکانی که دچار این اختلالات هستند می توان به موقع اقدامات لازم برای درمان و بهره مندی از نعمت شنوایی را انجام داد.

وی افزود ؛ برنامه غربالگری شنوایی از سال 1400 در برنامه های حوزه  بهداشت قرار گرفته و با همراهی تیم تخصصی دکتر شادمان نعمتی- مرکز تخصصی کاشت حلزون شنوایی آوای کاسپین تاکنون 130 کاشت حلزون در استان انجام شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه سواد سلامت در بخش شنوایی بسیار پایین است، گفت ؛ ناشنوایی معلولیت خاموش است و اختلالات شنوایی بار اقتصادی، عاطفی، اجتماعی سنگینی برای افراد، خانواده و جوامع به همراه می آورد در حالی که با انجام غربالگری به موقع در بدو تولد و ههچنین حداکثر تا یک سالگی می توان جمعیت بسیار زیادی را از این اختلالات نجات داد.

در پایان این مراسم، از دست اندرکاران کاشت حلزون شنوایی در استان گیلان تجلیل شد.

لازم به ذکر است؛ استان گیلان چهاردهمین مرکز کاشت حلزون شنوایی کشور است و استان های زنجان، اردبیل و قزوین را در حوزه کاشت حلزون شنوایی تحت پوشش خود دارد.

  • گروه خبری : مردم نهاد و خیرین سلامت
  • کد خبر : 123899
کلمات کلیدی

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1403/02/19 18:29