- 1403/10/26 برگزاری نشست کمیته درمان، کاهش آسیب، حمایت های اجتماعی و نظارت بر مراکز درمان اعتیاد گیلان
- 1403/10/25 پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی
- 1403/10/25 امام علی (ع) نه تنها الگوی کامل یک پدر مهربان و دلسوز، بلکه الگوی یک رهبر بزرگ، عادل و حکیم نیز هستند
- 1403/10/24 نشست مشترک گروه داروسازی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار؛
آیین بزرگداشت روز پرستار برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ دکتر هادی حقشناس- استاندار گیلان در آیین گرامیداشت پرستار در سالن شهدای فراجای رشت با تبریک روز پرستار و جایگاه ارزشمند این قشر بزرگ، اظهار کرد: پرستار صرفا سرمایه سلامت نیست بلکه سرمایه اجتماعی، انسانی و مادر همه سرمایهای است که منشأ عمران و توسعه و پیشرفت است.
وی با بیان اینکه شرط توسعه پایدار انسان سالم است، افزود: جامعه در گرو انسان سالم است که پیشرفت میکند و ما مرهون این جسم سالم را مدیون پرستاران هستیم.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه پایداری امنیت و سلامت دو مقوله توسعه است، گفت: هر جامعهای که این دو رکن را داشته باشد، پیشرو و سرآمد است.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نیازمندی پرستاران به افزایش انگیزه، خاطرنشان کرد: بخشی از نیازمندیهای پرستاران از جمله فوقالعاده خاص، سختی کار و یا افزایش حقوق نیازمند توجه مسولین کشوری به ویژه در مجلس است اما وظیفه ما در استان نیز تبیین مشکلات جامعه پرستاری در سطوح ملی و پیگیری تا حصول نتیجه است.
دکتر حقشناس با تاکید بر پیگیری مشکلات جامعه پرستاری در هیئت دولت، گفت: مردم و مسئولین ارزش خدمات جامعه پرستاری را میدانند و تمام تلاش خود را خواهند کرد تا جایگاه پرستاری ارتقاء یابد.
دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در آیین تجلیل از پرستاران با تبریک روز پرستار، اظهار کرد: پرستاران پیوسته در خط مقدم خدمت به مردم قرار دارند و اوج خدمت خالصانه این گروه بزرگ در دوران سخت کرونا خود را ظهور و بروز داد.
وی با بیان اینکه هرچقدر به پرستاران توجه شود با توجه به حجم خدمات ارایه شده توسط آنها، باز هم کم است، افزود: اضافه کار پرستاران هر ماه بدون تعویق و تعرفه پرستاری نیز تا اردیبهشتماه امسال پرداخت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به پرداخت پول لباس به پرستاران هر ۶ ماه یکبار پس از پنج سال پرداخت نشدن، اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری و آموزش و توانمند سازی مستمر نیروی پرستاری نیز خبر داد.
دکتر آشوبی با اشاره به برخی بیمهریها نسبت پرستاران شاغل در مراکز درمانی در دوران کرونا، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران در دوران کرونا ایثار کردند و خدمت جانانه داشتند، اما استخدام نشدند.
وی با بیان اینکه امروزه چالشهای اصلی در حوزه پرستاری بالین و بهداشتی، کمبود نیرو است، افزود: تامین نیروی انسانی در پرستاری از طریق طرح نیروی انسانی و آزمون استخدامی امکان پذیر است علیرغم اینکه حدود ۵۰۰ دانشجو سالانه از دانشکدههای پرستاری دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه پایین بودن مبلغ اضافه کار انگیزه خدمت را برای پرستاران کم کرده، گفت: پرستاران برای استمرار خدمات پرستاری در مراکز سلامتمحور متعهدانه مجبورند بیشتر در بخشها بمانند.
دکتر آشوبی با اشاره به حسن توجه دولت و دکتر ظفرقندی نسبت به ارتقای جایگاه پرستاران، گفت: اصلاح مبلغ اضافه کاری از درخواستهای پرستاران است که به زودی مبلغ جدید اعلام خواهد شد و از نیمه دوم امسال قابل اجرا خواهد بود.
به گفته وی، قبلا مبلغ هر ساعت اضافه کاری پرستاران ۲۵ هزار تومان بود که پیش بینی میشود به ۸۵ هزارتومان افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به نیاز مردم به خدمات پرستاری در منزل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۳ مرکز مشاوره و مراقبت در منزل در استان وجود دارد که اکثرا نیمه فعال هستند و اگر خدماتشان تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، استقبال خوبی میشود و از بار مراجعات به بیمارستانها میکاهد.
دکتر آشوبی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در گیلان، گفت: با توجه به افزایش جمعیت سالمندی و افزایش بیماریهای مزمن، اگر توسعه خدمات پرستاری در منزل و پوشش بیمهای آن انجام نشود، این خدمت به یک خدمت دست نیافتی و گران تبدیل خواهد شد و بسیاری از مردم از آن محروم خواهند ماند.
وی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح تکریم پرستاری در گیلان، گفت: در زمینه تکریم کارکنان تنها دانشگاهی هستیم که دستورالعملهایی برای آن تنظیم شده و در بیمارستان ها اجرا میشود و از این نظر مورد تقدیر معاونت پرستاری قرار گرفته ایم.
در ادامه این مراسم دکتر نازیلا جوادی- مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار گفت: من به نوبه خود فرصت را غنیمت میشمارم و از زحمات خالصانه این جامعه پرتلاش، توانمند و صبور که سرمایههای سلامت جامعه هستند، تشکر میکنم.
دکتر جوادی با اشاره به اینکه سرمایههای سلامت جامعه در عرصههای بالین در بیمارستانها، آموزش در دانشکدهها و مراکز جامع سلامت مشغول به کار هستند، افزود: در حال حاضر ۶۶۰۰ نفر در کادر پرستاری استان فعالیت دارند؛ ۴۹۶ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۱۵۸ دانشجو در مقطع ارشد و ۱۹ دانشجو در مقطع دکتری پرستاری نیز در حال تحصیل هستند. این تعداد جدای از ۲۰۰ دانشجویی است که در رشتههای اتاق عمل و هوشیاری تحصیل میکنند.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ذکر این نکته که قدمهای مثبتی در راستای ارتقای حرفه پرستاری و حقوق مادی و معنوی پرستاران مانند قانون ارتقای بهرهوری، تعرفهگذاری خدمات پرستاری و توسعه رشتههای تحصیلات تکمیلی برداشته شده است، ادامه داد: اما حرفه پرستاری هنوز با چالشهای از جمله کمبود نیرو و افزایش بار کاری مواجه است و توجه ویژه میطلبد.
دکتر جوادی با تاکید بر این مهم که سلامت مردم در گرو تضمین سلامت ارائهدهندگان خدمات سلامت است، اشاره کرد: پرستاران امید را در بیماران و خانوادههایشان نگه میدارند و در عین حال خود آنان نیز به امید فردایی بهتر نیازمند هستند تا انگیزه ارائه خدمتشان حفظ شود.
در پایان دکتر جوادی با ذکر اینکه امیدواری به ارتقای کرامت کادر پرستاری و جایگاه این جامعه با ارزش در نظام سلامت داریم، تاکید کرد: پرستاران سرمایه سلامت جامعه بوده، بنابراین سرمایهگذاری روی حقوق مادی و معنوی گروه پرستاری، سرمایهگذاری روی سلامت مردم هست.