• 1403/12/12 - 15:03
  • تعداد بازدید خبر : 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

روزه داری با برنامه غذایی صحیح در ماه رمضان از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری می نماید

معاون بهداشتی دانشگاه همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان با ارائه توصیه هایی به روزه داران برای اجرای برنامه غذایی درست گفت: روزه داری با برنامه غذایی صحیح در ماه رمضان از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری می کند.

گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( گیل وب دا) ؛ دکتر سید مهدی سیلمانی با تبریک حلول ماه مبارک رمضان با بیان اینکه پیروی از یک برنامه ی غذایی صحیح در این ماه، علاوه بر اصلاح عادات غذایی غلط می تواند در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها نقش آفرین باشد اظهار کرد: روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در ماه رمضان، در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و اغلــب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آن ها دخالت دارند، بسیار کمک کننده است.

وی افزود: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود. روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی مانند نان و غلات، میوه‌ها ، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوباتوی افزود: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود. روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی مانند نان و غلات، میوه‌ها ، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها استفاده کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه به روزه داران توصیه کرد: در وعده سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود و مقدار مناسبی از سبزی های مختلف شامل سبزی خوردن و سالاد مصرف شود و بهتر است در وعده سحری سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی مصرف شود.
دکتر سلیمانی افزود: نوشیدنی های خیلی شیرین مانند نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز می شوند و توصیه می شود در وعده سحر مصرف نشوند و چای پررنگ به این دلیل که مدر است می تواند موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری شود بنابراین مصرف بیشتر از 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه دای حفظ می کند توصیه می شود.
 وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، گفت؛  مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود عنوان کرد: مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است در کنار انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک و حلیم بــدون روغن غذای مناسبی برای افطار است.
دکتر سیلمانی توصیه کرد؛ خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود و مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است باید توسط روزه داران بسیار محدود مصرف شود.
وی تاکید کرد؛ به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و.... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه شام را به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری برشمرد و گفت: بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک به خوردن شام اقدام کنند.
دکتر سلیمانی افزود؛ در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی ، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.
وی تصریح کرد؛ غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد و پس از شام و تا قبل از خواب، مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد؛ در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها توصیه می شود از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.
وی همچنین ، در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ روزه داران عزیز با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری بهره مند شوند.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 136078

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/12/12 15:03
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy