رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان:
برونرفت از چالشهای عدیده در نظام سلامت، راهی جز اتمام طرحهای نیمهتمام پردیس دانشگاهی لاکان ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی و نیروهای متخصص در نظام سلامت گیلان، گفت: برای برونرفت از چالشهای عدیده در نظام سلامت، راهی جز اتمام طرحهای نیمهتمام پردیس دانشگاهی لاکان نداریم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا)؛ دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در نشست مجمع سلامت استان در سالن شهید انصاری با اشاره به نمای کلی از نظام سلامت گیلان، اظهار کرد: گیلان با جمعیت سالمندی بالا و پایین بودن نرخ رشد جمعیت در کشور، با ضعف عدیده در زیرساختهای درمانی و تجهیزاتی مواجه است.
وی با اشاره به کمبود نیروهای متخصص، فوقتخصص و نیروهای فنی و بامهارت در گیلان، افزود: هم اکنون حدود چهارهزار و ۶۰۰نیروی پرستار اعم از رسمی و طرحی در بخش دولتی استان گیلان مشغول خدمت هستند اما در عین حال دستکم یک هزار و ۹۰۰ پرستار کمبود داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اشتغال ۸۰۰ پزشک متخصص در بخشهای دولتی استان، گفت: نظام سلامت استان گیلان برای ارائه خدمت در بخش دولت حداقل ۱۶۰ پزشک متخصص کمبود دارد.
دکتر آشوبی با بیان اینکه کمبود برخی از پزشکان متخصص موجب اخلال در ارائه خدمات تعدادی از بخشهای درمانی در شهرستانها و حتی مرکز استان میشود، افزود: بیشترین کمبود پزشک متخصص در رشتههای بیهوشی، رادیولوژی، آسیبشناسی، قلب، داخلی، اطفال و طب اورژانس است و این مضیقهها نظام سلامت را نه تنها در استان بلکه در کشور با چالش عمده و راهبردی مواجه میکند.
وی با اذعان به اینکه عدم وجود پزشک متخصص در بیمارستانهای استان باعث عدم تعادل سرمایه فیزیکی و سرمایه انسانی در بیمارستانهای دانشگاهی شده، خاطرنشان کرد: پایین بودن شدید ضریب اشغال تخت در بیمارستانها، عدم توانایی بیمارستانها در ارائه خدمات تخصصی به مردم در سطح شهرستانها و کسری شدید درآمد در بیمارستانها با وجود هزینههای بالا نگهداری و تجهیزات و در نتیجه هدر رفت منابع مالی از جمله پیامدهای کمبود پزشکان متخصص است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان کمبود شدید تخت بیمارستانی را یکی از مهمترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان برشمرد و افزود: گیلان دو هزار و ۲۶۸ تخت درمانی کمبود دارد که در صورت افتتاح بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی لاکان بهعنوان بیمارستان جنرال و اضافه شدن به ظرفیت استان بر اساس برآوردهای صورتگرفته، دستکم حدود یک هزار ۸۴۷ تخت بیمارستانی دیگر تا رسیدن به میانگین کشوری مورد نیاز است.
دکتر آشوبی با بیان اینکه نیمی از بیمارستانهای استان دارای بیش از ۳۰ سال قدمت هستند، افزود: تقریباً همه بیمارستانهای تخصصی رفرال شهر رشت دارای نرخ آسیبپذیری بالایی بوده و نیازمند بهسازی و نوسازی هستند.
وی با بیان اینکه یکی از اصلیترین مأموریتهای دانشگاه علوم پزشکی مقوله آموزش بوده و در همین مبحث نیز گیلان با مشکلات عدیدهای مواجه است، گفت: استیجاری بودن ساختمان دانشکده بهداشت، کمبود فضای فیزیک برای دانشجویان در دانشکده پزشکی و وجود مسافت فیمابین دانشکدهها و مشکلات دسترسی برای اساتید مشترک در دانشکدهها دانشگاه علوم پزشکی گیلان را رنج میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان داشتن مجتمع دانشگاهی سایت لاکان را رافع بسیاری از مشکلات آموزشی درمانی در گیلان دانست و گفت: آینده دانشگاه علوم پزشکی گیلان به داشتن پردیس دانشگاهی لاکان گرهخورده است و ما برای برونرفت از چالشهای عدیده در نظام سلامت راهی جز اتمام طرحهای نیمهتمام پردیس دانشگاهی لاکان نداریم.
دکتر آشوبی به دلایل و ضرورت داشتن مجموعه پردیس دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تجمیع فضاهای پراکنده آموزشی، درمانی، بهداشتی و پژوهشی، دسترسی آسان مردم استان به خدمات دانشگاه، الزام وزارت متبوع برای داشتن پردیس دانشگاهی، امکان دریافت اعتبارات ملی و استانی، تسهیل ایجاد زیر ساختهای موردنیاز در یک مجموعه منسجم و داشتن توجیهات موردنیاز در خصوص پدافندغیرعامل از جمله ضروریات راهاندازی این مجتمع آموزشی درمانی در استان است.
وی با اشاره به احداث پروژه بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی در پردیس دانشگاهی لاکان رشت، گفت: بر اساس گزارش وزارت راه و شهرسازی بیمارستان جنرال ۴۲۱ تختخوابی لاکان حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای راهاندازی نیازمند تجهیزات، نیروی انسانی و غیره است که بخشی از تجهیزات موردنیاز آن توسط دانشگاه خریداری و دپو شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین آخرین اقدامات دستگاههای زیرساختی از جمله برق، گاز، آب و راه را تبیین و تشریح کرد.

نظرات
0 نظر برای این مطلب وجود دارد
- حضور میدانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بیمارستان قائم(عج) رشت
- آمادهباش دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای خدماترسانی به زوار اربعین
- جان باختن یکی از مصدومان حادثه انفجار در رشت
- جلسه رسیدگی به تخصیص تخت روانپزشکی بیمارستان های تابعه دانشگاه
- هشتمین نشست هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گیلان برگزار شد
- تأکید مدیر شبکه بهداشت تالش بر تقویت همکاریهای بینبخشی با مسئولان اجرایی شهرستان
- معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: اثرگذاری جملات گفته شده به مادران در روزهای اول تولد فرزند بر ترغیب مادر برای شیردهی
- امضای تفاهمنامه همکاری بین معاونت بهداشتی دانشگاه و مرکز خدمات حوزههای علمیه استان گیلان
- صعود تیم کوهنوردی کوهیاران سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه به سومین قله مرتفع ایران
- برگزاری نشست هماندیشی برای کنترل بیماریهای مشترک انسان و حیوان
- تشریح رویکرد و هشدارهای سازمان جهانی بهداشت دربارهی تب دنگی توسط عضو هیئت علمی دانشگاه
- بررسی ۵ عنوان طرح تحقیقاتی و پایان نامه در هشتمین جلسه شورای پژوهشی دانشگاه در سالجاری
- ثبت هفتمین اهدای عضو گیلان
- تشکیل نخستین کارگروه تخصصی پیشگیری از خودکشی در گیلان
- پیشگیری از غرقشدگی؛ تعهد جهانی برای نجات جانها
- ادارات گیلان فردا تعطیل شد
- عیادت رئیسکل نظام پزشکی کشور از کودک مصدوم حادثه انفجار رشت
- ۱۶ مصدوم در حادثه آتشسوزی مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی
- تمدن پزشکی جهان بر پایه دانش ایرانی استوار است
- عیادت و دلجویی استاندار گیلان از مصدومان حوادث انفجار
- «پزشکی در تراز قانون»، همایشی بیسابقه در عرصه حقوق پزشکی
- همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» در رشت آغاز بهکار کرد
- تجلیل مدیر امور پرستاری دانشگاه از کادر پرستاری بیمارستان کوثر آستانهاشرفیه
- افزایش شمار مصدومان حریق مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی به ۴۶ تن
- برگزاری جلسه بررسی تفکیک دانشکدههای پرستاری - مامایی و پیراپزشکی لنگرود
- برگزاری نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت
- تقدیر رئیس دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت از دانشجویان افتخارآفرین
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت حاج حسن جوشن
- «پزشکی در تراز قانون» رسالت گیلان در صیانت از نظام سلامت و حقوق مردم
- دیدار نماینده رشت و خمام با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
نظر دهید