• 1404/01/25 - 20:42
  • تعداد بازدید خبر : 183
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در نشست رئیس بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطرح شد؛

ارزیابی اقدامات بهداشتی گیلان در مقابله با پشه آاِدس و بیماری‌های واگیر

در نشست مشترک رئیس بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بر لزوم تقویت نظارت‌ها و همکاری دستگاه‌ها برای کنترل پشه آاِدس و سایر بیماری‌های واگیر تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ دکتر قباد مرادی، رئیس بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در سفر خود به گیلان ضمن بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی استان، با دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، درباره وضعیت کنترل بیماری‌های واگیر و اقدامات پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات بهداشتی نظیر پشه آاِدس دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این نشست، دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گزارش مفصلی از وضعیت استان در مقابله با بیماری‌های واگیر ارائه داد و با اشاره به اقدامات انجام‌شده، اظهار کرد: در گیلان، همکاری همه‌جانبه دستگاه‌ها، به‌ویژه شهرداری‌ها، برای کنترل بیماری‌های واگیر، به‌ویژه پشه آاِدس، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با توجه به شرایط جغرافیایی استان، پشه آاِدس تهدیدی جدی محسوب می‌شود که باید با اقدامات بهداشتی و بهسازی محیطی آن را کنترل کنیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر، دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و آموزشی، توانسته است از گسترش بیماری‌هایی نظیر مالاریا و تب دنگی جلوگیری کند اما هنوز نیاز به نظارت بیشتر در مناطق آزاد مانند بندرانزلی و همکاری فعال‌تر شهرداری‌ها داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر اهمیت توجه به گیلان به عنوان استانی گردشگرپذیر، گفت: گیلان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود و جذب گردشگران از سراسر کشور و جهان، باید با نگاه ملی و ویژه‌ای به مسائل بهداشتی و مدیریت بحران‌ها توجه شود.

وی افزود: گیلان اگر آلوده شود، نه تنها استان بلکه کل کشور تحت تأثیر قرار می‌گیرد، زیرا ترددهای زیاد گردشگران می‌تواند شیوع بیماری‌ها را تسریع کند و به سایر نقاط کشور منتقل شود بنابراین، پیشگیری و آماده‌سازی این استان در برابر بحران‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

دکتر آشوبی همچنین بر پتانسیل بالای گیلان در زمینه مدیریت بحران‌های اضطراری تأکید کرد و اظهار کرد: گیلان به‌ویژه در دوران بحران‌هایی مانند کرونا، توانایی و ظرفیت‌های زیادی در زمینه مدیریت بحران‌ها به نمایش گذاشته چرا که این استان دارای نخبگان مدیریتی و علمی فراوانی است که توان اداره و مقابله با بحران‌های اضطراری را دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: با توجه به این ظرفیت‌ها، گیلان می‌تواند در حوزه مدیریت بحران‌های بهداشتی، به عنوان الگو برای سایر استان‌ها عمل کند. همکاری‌های بین‌دستگاهی و توجه ویژه به این استان می‌تواند موجب کاهش آسیب‌ها و بهبود وضعیت بهداشت عمومی شود.

دکتر آشوبی از مسئولان وزارت بهداشت خواست تا با توجه به شرایط خاص گیلان و اهمیت آن در سطح کشور، اقدامات حمایتی و تقویتی در زمینه‌های بهداشتی و درمانی را در این استان انجام دهند تا از بروز بحران‌های بهداشتی در سطح کشور جلوگیری شود.

دکتر قباد مرادی رئیس بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت کنترل بیماری‌های واگیر در گیلان، گفت: شبکه بهداشت شهرستان بندرانزلی در کنترل بیماری‌ها خوب عمل کرده است، اما عملکرد منطقه آزاد بندرانزلی در حوزه بهداشت باید تقویت شود.

وی افزود: شهرداری‌ها باید در پیشگیری از پشه ایدس و دیگر بیماری‌های واگیر نقش محوری داشته باشند.

رئیس بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تردد دریایی باید تحت نظارت بیشتری قرار گیرد تا از انتقال پشه آاِدس جلوگیری شود، گفت: باید داروهای مورد نیاز برای درمان مبتلایان به نیش پشه آاِدس تأمین شود تا در مواقع بحرانی آمادگی لازم برای پاسخگویی وجود داشته باشد.

دکتر مرادی به لزوم بهبود مراقبت‌های بهداشتی در حوزه‌هایی مانند واکسیناسیون علیه بیماری‌های واگیر و پیشگیری از حمله فاسیولازیس در گیلان اشاره کرد و گفت: برخی بیماری‌های واگیردار در گیلان گزارش می‌شود که نیاز به دقت بیشتری دارند و باید اقدامات پیشگیرانه در این زمینه تقویت شود.

وی به بحران در حال شکل‌گیری در کشور به‌ویژه در گیلان در زمینه بیماری‌هایی مانند هاری اشاره کرد و گفت: واکسن هاری هزینه‌بر است و باید مراقبت‌های بهداشتی در این حوزه جدی‌تر گرفته شود و به نظر می‌رسد قوانین این حوزه باید با پیشنهادات استان‌ها تغییر کند تا در مواجهه با این بحران‌ها آماده‌تر باشیم.

دکتر آشوبی افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان همواره آماده است تا با همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مسئول، سلامت مردم گیلان را در برابر تهدیدات بهداشتی حفظ کند.

  • گروه خبری : اخبار برگزیده دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار فوری
  • کد خبر : 137846

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/01/25 20:42
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy