- 16 مهر 1404 همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان و بانک رفاه برای تقویت رفاه کارکنان نظام سلامت
- 16 مهر 1404 فیلم | افتتاحیه مؤسسه خیریه امید و طرح توسعهی بخش PICU مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور
- 16 مهر 1404 بازدید رئیس سازمان بازرسی استان گیلان از پروژههای پتاسکن و بونکر رادیوتراپی مرکز آموزشی درمانی رازی
- 16 مهر 1404 طرح توسعهی بخش PICU مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور افتتاح شد
انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
در راستای توسعه پژوهشهای تغذیهای، مستندسازی غذاهای بومی و ارتقای امنیت غذایی، تفاهمنامهای بین دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به امضاء رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ در راستای زمینهسازی برای اجرای پروژههای مشترک در حوزه مستندسازی غذاهای بومی گیلان، ارتقای نظام تغذیهای و توسعه امنیت غذایی پایدار و همچنین ارتقای سلامت جامعه از مسیر دانشبنیان، تفاهمنامهای با هدف گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور امضا شد.
در این نشست که با حضور دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر سید امیر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، مهندس جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، و دکتر مصطفی گلشکن معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه برگزار شد، بر نقش کلیدی تغذیه در توسعه پایدار سلامت تأکید شد.
دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه سلامت جامعه بدون تغذیه صحیح و مبتنی بر الگوهای بومی و علمی ممکن نیست، اظهار داشت: استان گیلان به دلیل تنوع غذایی، فرهنگی و اقلیمی، ظرفیت بزرگی برای تبدیل شدن به پایگاه مطالعاتی غذا و تغذیه کشور دارد. ما بر این باوریم که پیوند بین میراث غذایی منطقه با یافتههای نوین علمی، نهتنها به ارتقای سلامت مردم کمک میکند، بلکه زمینهساز سیاستگذاریهای مؤثر در حوزه بهداشت، امنیت غذایی و حتی دیپلماسی سلامت خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم مستندسازی و ثبت علمی غذاهای سنتی گیلانی افزود: غذا بخشی از فرهنگ، هویت و سلامت ماست. متأسفانه بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی و گیلانی در معرض فراموشی هستند. ما وظیفه داریم با نگاه علمی، آنها را حفظ و در مسیر سلامت جامعه بازتعریف کنیم. این تفاهمنامه گامی مهم در این مسیر است و امید داریم با پشتیبانی علمی انستیتو، شاهد نتایج ملموس آن در حوزه سلامت عمومی باشیم.
در ادامه، دکتر سید امیر محمد مرتضویان، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، با اشاره به رسالت این انستیتو بهعنوان مرجع علمی در نظام تغذیه ملی کشور گفت: وظیفه ما، سنجش وضعیت تغذیه جامعه، شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای علمی برای سیاستگذاریهای کلان تغذیهای است. همکاری با دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بهویژه در حوزه بومیسازی دانش تغذیه و بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی گیلان، فرصتی ارزشمند برای تولید دانش، ظرفیتسازی و تدوین الگوهای بومیمبتنی بر سلامت است.
وی افزود: انستیتو با چشمانداز تبدیل شدن به قطب علمی منطقه در علوم غذا و تغذیه، از هر نوع مشارکت علمی و عملی در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشور استقبال میکند. ما این همکاری را الگویی برای سایر مناطق کشور نیز میدانیم.
همچنین مهندس جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سلامت و فرهنگ تغذیهای ارتباطی تنگاتنگ دارند، تصریح کرد: گیلان گنجینهای از غذاهای سالم، متنوع و فرهنگی است. این تفاهمنامه میتواند راه را برای تقویت زیرساختهای علمی و پژوهشی در حوزه سلامت باز کند و موجب تقویت هویت غذایی منطقه گردد. از این مسیر، نهتنها ارتقای سلامت عمومی، بلکه رونق اقتصادی از طریق گردشگری غذایی نیز ممکن خواهد بود.
در پایان، دکتر مصطفی گلشکن، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز با تأکید بر اهمیت تغذیه در نظام سلامت گفت: این تفاهمنامه میتواند زمینهساز شکلگیری پروژههای تحقیقاتی و عملیاتی مؤثر باشد که از یکسو دانش بومی را احیا میکند و از سوی دیگر، آن را در قالبهای علمی برای سیاستگذاری سلامت قابل استفاده میسازد. دانشگاه علوم پزشکی گیلان آماده است تا بهعنوان یک بازوی علمی و عملیاتی، در مسیر تحقق اهداف کلان انستیتو، بهویژه در حوزه غذا و تغذیه، نقشآفرینی مؤثر داشته باشد.
گفتنی است: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با مأموریتهایی نظیر سنجش وضعیت تغذیه جامعه، تربیت نیروی انسانی متخصص، ارتقای آگاهی عمومی و ارزیابی نظام غذا، در افق ۱۴۰۴ با هدف تبدیل شدن به مرجع علمی منطقهای و جهانی، برنامههای گستردهای را در دستور کار دارد.
لازم به ذکر است: در این نشست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز حضور داشت.

نظرات
0 نظر برای این مطلب وجود دارد
- افتخار آفرینی کارکنان مدیریت حراست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ششمین دوره مسابقات حراستهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور
- پیام تسلیت مدیریت روابط عمومی دانشگاه در پی درگذشت همشیره دکتر نسیبه یوسفیان
- همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان و بانک رفاه برای تقویت رفاه کارکنان نظام سلامت
- فیلم | افتتاحیه مؤسسه خیریه امید و طرح توسعهی بخش PICU مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور
- بررسی اجرای برنامه نظام ارجاع الکترونیک در چهار شهرستان
- بازدید رئیس سازمان بازرسی استان گیلان از پروژههای پتاسکن و بونکر رادیوتراپی مرکز آموزشی درمانی رازی
- طرح توسعهی بخش PICU مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور افتتاح شد
- گزارش تصویری افتتاحیه مؤسسه خیریه امید کودکان مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور رشت
- خبر خوب| نفس تازه زندگی با افتتاح طرح توسعه بخش مراقبتهای ویژه کودکان در رشت
- برگزاری چهاردهمین جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- دوره فشرده بازآموزی با اعطای ۱۵ امتیاز برای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- برگزاری مراسم افتتاحیه مؤسسه خیریه امید کودکان مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور رشت
- حضور مسئول مامایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دوره توانافزایی مامایی کشور
- ویزیت رایگان و نمونهگیری سلامت در روستای شیرکده توسط تیم دشتویل
- اهدای تجهیزات جدید به خانه بهداشت جوبن توسط خیرین روستا
- اسامی نامزدهای نهمین دوره انتخابات هیئتمدیره نظامپزشکی حوزه انتخاباتی رشت و حومه
- برگزاری جلسه برنامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر دقت، استمرار و ارتقای شاخصها
- بازدید میدانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مرکز آموزشی درمانی رازی و پیگیری پروژههای کلان درمانی استان
- تاکید بر ضرورت ساماندهی علمی طب سنتی با محوریت دانشگاهها
- روحانیت دارای نقشی محوری در ایجاد و تقویت همدلی و آرامش دانشگاه است
- پیام تسلیت مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت امالشهید آمنه حسینپور
- دوره آموزشی سبک زندگی قرآنی ویژه کارکنان وزارت بهداشت
- دیدار صمیمی رئیس مرکز آموزشی و درمانی پورسینا با ایثارگران این مرکز
- خبر خوب| تکمیل چرخه درمان با افتتاح بخش رادیولوژی در کلینیک شهدای سلامت رشت
- توقیف ۷۰۰ کیلوگرم مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در کارگاه نان و شیرینی رشت
- جلسه هم اندیشی جهت اجرای طرح تجهیزیار در بیمارستانهای استان گیلان
- طرح توسعهی بخش PICU مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور افتتاح شد
- پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت آغاز هفته ملی کودک
- تاکید مدیران ارشد گیلان بر سرمایهگذاری در بخش پیشگیری و راهکارهای نوین تأمین مالی پروژههای سلامت
- تأکید بر آرامش معنوی و همبستگی اجتماعی وظیفه اصلی روحانیت است
نظر دهید