• 1404/06/05 - 18:35
  • تعداد بازدید خبر : 94
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
با حضور در برنامه تلویزیونی شبکه باران؛

داروسازان در دسترس‌ترین مشاوران سلامت مردم؛ پاسخ به پرسش‌های مردمی در روز داروساز

به مناسبت روز داروساز؛ عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه در برنامه تلویزیونی ۱۲ روی ۸ شبکه باران حضور یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ دکتر مسعود فقیه اخلاقی عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه به مناسبت روز داروساز در برنامه تلویزیونی ۱۲ روی ۸ شبکه باران حضور یافت و به پرسش‌های مردمی در حوزه دارو پاسخ داد.

 

دکتر فقیه اخلاقی با اشاره به نقش داروسازان در نظام سلامت گفت: «داروسازان در دسترس‌ترین متخصصان حوزه دارو هستند که ضمن بررسی نسخه‌ها و بیان تداخلات احتمالی، با ارائه مشاوره به بیماران کمک شایانی می‌کنند.»

 

وی درباره راه‌اندازی نسخه‌نویسی الکترونیک افزود: «با استقرار این سیستم، حجم زیادی از اطلاعات دارویی و سوابق بیماران ثبت و ذخیره می‌شود و احتمال تجویز یا عرضه داروی اشتباه و بیش از حد نیاز، نسبت به نسخه‌های کاغذی به مراتب کاهش یافته است.»

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه همچنین درباره داروهای بدون نسخه (OTC) اظهار کرد: «فهرست این داروها از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اعلام می‌شود و بیماران می‌توانند بدون نسخه پزشک آن‌ها را دریافت کنند؛ اما مصرف خودسرانه به‌ویژه در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها توصیه نمی‌شود.»

 

وی در پاسخ به پرسشی درباره داروهای گیاهی تأکید کرد: «اگرچه سابقه طولانی مصرف این داروها وجود دارد، اما بی‌ضرر بودن آن‌ها قطعی نیست و ممکن است به دلیل ترکیبات پیچیده، تداخلات دارویی یا حتی آسیب‌های کبدی ایجاد کنند؛ به‌ویژه در گروه‌های پرخطر مانند سالمندان.»

 

دکتر فقیه اخلاقی در ادامه درباره مکمل‌های دارویی گفت: «مکمل‌ها نیز باید با تجویز پزشک مصرف شوند و نحوه مصرف آن‌ها بسته به ماهیت محلول در آب یا چربی بودن، متفاوت است.»

 

این برنامه با پاسخ به پیامک‌ها و پرسش‌های مردمی پایان یافت.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 143678
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/06/05 18:35