• 1404/07/08 - 07:31
  • تعداد بازدید خبر : 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سیزدهمین نشست جلسه کمیته فنی درون و برون بخشی سلامت و امنیت غذایی و نهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان برگزار گردید.

سیزدهمین  نشست جلسه کمیته فنی  درون و برون  بخشی سلامت و امنیت غذایی و  نهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در تاریخ 1404/07/07حضور  رئیس کمیته ، نمایندگان ادارات کل استانی( موسسه تحقیقات برنج کشور، استاندارد، مرکز جهاد کشاورزی خمام ) و نمایندگان  معاونت های(  مدیر سلامت محیط و کار و رئیس کمیته، مدیر نظارت برفرآورده های موادغذایی، کارشناسان غذا و دارو، بهداشت) و کارشناس سلامت و امنیت غذایی  استان برگزار گردید. این جلسه که با محوریت تعیین تعداد نمونه برای نمونه برداری وتعیین آزمایشگاه برای آزمایشات آفت کشهای شیمیایی رایج، فلزات سنگین و نیترات در محصول برنج (برنج سفید، برنج قهوه ای، سبوس برنج)، خاک و آب (منابع آبی وآبیاری) مزارع برنج واقع در شهرستانهای رشت(7 منطقه) و خمام  برای تدوین برنامه ایمنی برنج(RSP) تشکیل شده بود، به مواردی منجمله : اهداف کلان سند ملی پشتیبان امنیت غذا و تغذیه 1402-1411( بند یک هدف کمی در حیطه سلامت، ایمنی و کیفیت غذا در کل زنجیره غذایی به منظور اجرای برنامه ایمنی برنج با برش استانی و تاثیر اجرای برنامه مذکور  بر سلامتی مردم و جامعه ، اعتبار سنجی آن، تصمیم گیری گروه  درخصوص نحوه نمونه برداری و آزمون وآنالیزهای مربوط به آلاینده های شیمیایی،  فلزات سنگین و آفلاتوکسین و تجهیزات و مواد مورد نیاز برای آزمایشات مربوطه فرایند و محصول مد نظر برنامه، ارائه قوانین و ضوابط، استانداردها، شیوه نامه، دستورالعمل و مستندات در خصوص نمونه برداری و آزمایش برای اجرای برنامه ایمنی برنج، اشاره  استانداردها ی نمونه برداری غلات و فرآورده های آن (به شماره 13535)مربوطه در خصوص نمونه برداری و آزمایش برنج در جلسه، برداشت نمونه از 30 درصد سطح  زیرکشت محصول برنج، مشخص نمودن نمونه بردار و تجهیزات مورد نیاز، تعیین تعداد نمونه  و حجم نمونه و محل نگهداری نمونه، تعیین آزمایشگاه برای آزمایشات مربوطه، نمونه برداری از برنج سفید، نمونه برداری از برنج کشاورزانی که در 8 منطقه مشخص شده شهر رشت و خمام که محصولات کشت برنج خود را در کارخانجات برنجکوبی در شهر رشت و خمام دارند،  سلامت محصولات کشاورزی، پیشگیری و کنترل و کاهش آلودگی در محصولات کشاورزی (برنج)،  کاهش درصد سموم دفع آفات نباتی، نیترات و فلزات سنگین در برنج، الگو برداری از برنامه ایمنی سلامت آب آشامیدنی، آلودگی زیست محیطی استان،  مطالبه گری و حمایت طلبی از دستگاهها و سازمانها  برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، نمونه برداری خاک مزارع انتخاب شده 8 منطقه در رشت و خمام، ارتقای سلامت مردم استان و جامعه، تدوین شیوه نامه فراخوان حمایت از برنامه های بین بخشی سلامت محور در سطح استان با در نظر گرفتن  برنامه ایمنی برنج(RSP) ، تامین اعتبار برای اجرای برنامه،  نقش همکاری های  درون و برون بین بخشی در  ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و  غیره بحث، تبادل نظر  و مصوباتی تصویب گردید.

  • گروه خبری : سلامت و امنیت غذایی
  • کد خبر : 145214
{author_name}
تصویر نویسنده :

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1404/07/08 07:31