- 10 مهر 1404 پزشکان، ستونهای استوار سلامت جامعه
- 9 مهر 1404 نشست هیئت عالی رتبه دانشگاه آستاراخان روسیه با هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 9 مهر 1404 مسیر اخلاقمحور پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تداوم خواهد یافت
- 8 مهر 1404 پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت فرخنده سالروز ولادت امام حسن عسکری (ع)
سیزدهمین نشست جلسه کمیته فنی درون و برون بخشی سلامت و امنیت غذایی و نهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان برگزار گردید.
سیزدهمین نشست جلسه کمیته فنی درون و برون بخشی سلامت و امنیت غذایی و نهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در تاریخ 1404/07/07حضور رئیس کمیته ، نمایندگان ادارات کل استانی( موسسه تحقیقات برنج کشور، استاندارد، مرکز جهاد کشاورزی خمام ) و نمایندگان معاونت های( مدیر سلامت محیط و کار و رئیس کمیته، مدیر نظارت برفرآورده های موادغذایی، کارشناسان غذا و دارو، بهداشت) و کارشناس سلامت و امنیت غذایی استان برگزار گردید. این جلسه که با محوریت تعیین تعداد نمونه برای نمونه برداری وتعیین آزمایشگاه برای آزمایشات آفت کشهای شیمیایی رایج، فلزات سنگین و نیترات در محصول برنج (برنج سفید، برنج قهوه ای، سبوس برنج)، خاک و آب (منابع آبی وآبیاری) مزارع برنج واقع در شهرستانهای رشت(7 منطقه) و خمام برای تدوین برنامه ایمنی برنج(RSP) تشکیل شده بود، به مواردی منجمله : اهداف کلان سند ملی پشتیبان امنیت غذا و تغذیه 1402-1411( بند یک هدف کمی در حیطه سلامت، ایمنی و کیفیت غذا در کل زنجیره غذایی به منظور اجرای برنامه ایمنی برنج با برش استانی و تاثیر اجرای برنامه مذکور بر سلامتی مردم و جامعه ، اعتبار سنجی آن، تصمیم گیری گروه درخصوص نحوه نمونه برداری و آزمون وآنالیزهای مربوط به آلاینده های شیمیایی، فلزات سنگین و آفلاتوکسین و تجهیزات و مواد مورد نیاز برای آزمایشات مربوطه فرایند و محصول مد نظر برنامه، ارائه قوانین و ضوابط، استانداردها، شیوه نامه، دستورالعمل و مستندات در خصوص نمونه برداری و آزمایش برای اجرای برنامه ایمنی برنج، اشاره استانداردها ی نمونه برداری غلات و فرآورده های آن (به شماره 13535)مربوطه در خصوص نمونه برداری و آزمایش برنج در جلسه، برداشت نمونه از 30 درصد سطح زیرکشت محصول برنج، مشخص نمودن نمونه بردار و تجهیزات مورد نیاز، تعیین تعداد نمونه و حجم نمونه و محل نگهداری نمونه، تعیین آزمایشگاه برای آزمایشات مربوطه، نمونه برداری از برنج سفید، نمونه برداری از برنج کشاورزانی که در 8 منطقه مشخص شده شهر رشت و خمام که محصولات کشت برنج خود را در کارخانجات برنجکوبی در شهر رشت و خمام دارند، سلامت محصولات کشاورزی، پیشگیری و کنترل و کاهش آلودگی در محصولات کشاورزی (برنج)، کاهش درصد سموم دفع آفات نباتی، نیترات و فلزات سنگین در برنج، الگو برداری از برنامه ایمنی سلامت آب آشامیدنی، آلودگی زیست محیطی استان، مطالبه گری و حمایت طلبی از دستگاهها و سازمانها برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، نمونه برداری خاک مزارع انتخاب شده 8 منطقه در رشت و خمام، ارتقای سلامت مردم استان و جامعه، تدوین شیوه نامه فراخوان حمایت از برنامه های بین بخشی سلامت محور در سطح استان با در نظر گرفتن برنامه ایمنی برنج(RSP) ، تامین اعتبار برای اجرای برنامه، نقش همکاری های درون و برون بین بخشی در ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و غیره بحث، تبادل نظر و مصوباتی تصویب گردید.
