• 1403/12/14 - 08:59
  • تعداد بازدید خبر : 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیست و پنجمین نشست جلسه کمیته فنی سلامت و امنیت غذایی و هفتمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1403 در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان برگزار گردید.

بیست و پنجمین  نشست جلسه کمیته فنی سلامت و امنیت غذایی و هفتمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال در تاریخ 1403/12/13با حضور  رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان و نمایندگان تام الاختیار و کارشناسان آگاه و مطلع در خصوص سلامت و امنیت غذایی از ادارات کل (سازمان مدیریت و برنامه ریزی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، منابع طبیعی، دامپزشکی، آب و فاضلاب، سازمان چای کشور، پژوهشکده محیط زیست، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، موسسه تحقیقات برنج کشور، شیلات ، مدیریت ترویج کشاورزی، شهرداری رشت، مدیریت زارعت جهاد کشاورزی، اداره ترویج سازمان چای، پژو هشکده چای، مرکز تحقیقات کشاورزی،   ) و نماینده معاونت درمان  دانشگاه،  مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی، کارشناس موادغذایی معاونت غذا و دارو و کارشناس سلامت و امنیت غذایی  استان) تشکیل گردید. این جلسه در راستای  اجرای مصوبات کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استانداری گیلان و پیگیری مصوبات جلسات قبلی و پیرو مصوبه بند 6  مصوبه ششمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست مورخ 1403/10/23مبنی بر  انتخاب محصول کشاورزی استان برای تدوین برنامه یکپارچه ایمنی سلامت محصولات کشاورزی با برش استانی تشکیل شده بود.با بحث و بررسی و ارائه نظرات و رای گیری محصول کشت برنج گیلان به عنوان محصول کشاورزی برای تدوین برنامه یکپارچه ایمنی سلامت در گیلان با محوریت کاهش درصد سموم دفع آفات نباتی، نیترات و فلزات سنگین تعیین گردید ودر طول جلسه  به مواردی منجمله: اهمیت سلامت محصولات کشاورزی، طرح سلامت 8 محصول کشاورزی در گیلان(پرتقال)، خلاصه مروری بر کلیات پیش نویس برنامه یکپارچه  ایمنی محصولات کشاورزی استان گیلان که شامل:(مدول اول: تشکیل تیم ، مدول دوم: توصیف سیستم ، مدول سوم و چهارم، پنجم و ششم: شناسایی رویدادهای مخاطره آمیز و ارزیابی اولیه و ثانویه خطرات، طرح های توسعه و ارتقاء، برنامه های پایش بهره برداری اقدامات کنترلی ، مدول هفتم: اعتبار سنجی برنامه ایمنی محصولات ، مدول هشتم: تدارک دستورالعمل های مدیریتی ، مدول نهم: برنامه های پشتیبان برنامه ایمنی محصولات ، مدول دهم: برنامه بازنگری) ، محرمانه بودن اطلاعات و دیتاها ارائه شده توسط دستگاهها و سازمانها تا تکمیل برنامه یکپارچی ایمنی سلامت محصولات کشاورزی، الگو برداری از برنامه ایمنی سلامت آب آشامیدنی، آلودگی زیست محیطی استان،  باقیمانده سموم  و آفت کشها مورد مصرف در محصولات کشاورزی ، انبار داری محصولات کشاورزی، فلزات سنگین در آب و خاک، آلودگی های ناشی از پسماندها و شیرابه های ناشی از آنها، تهدید کننده های عمومی سلامت، نان کامل، نوع تولیدی محصولات کشاورزی بصورت سنتی، تلفیقی، ارگانیک، سطح زیرکشت محصولات، میزان مصرف سرانه محصول، تغییر کاربری اراضی، صنایع تبدیلی محصولات، نیروی متخصص در بخش تولید محصولات کشاورزی، تک محصولی، آفات خاص، مکانیزاسیون کشاورزی، سلامت محصولات صیفی و سبزی ، بادام زمینی، فندوق، زیتون،گل گاو زبان، کیوی در گیلان، گزارشی از موارد بررسی وضعیت خاک برای کشت محصولات کشاورزی در گیلان، آلودگی های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی در محصولات موادغذایی، استانداردهای سلامت محصولات موادغذایی،  مطالبه گری و  حمایت طلبی از دستگاهها و سازمانها  برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، تامین اعتبار برای اجرای برنامه،  نقش همکاری های  درون و برون بین بخشی در  ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و غیره بحث، گفت و گو  و مصوباتی تصویب گردید.

  • گروه خبری : سلامت و امنیت غذایی
  • کد خبر : 136149

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1403/12/14 08:59