• 1403/10/24 - 07:40
  • تعداد بازدید خبر : 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیست و دومین نشست جلسه کمیته فنی سلامت و امنیت غذایی و ششمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1403 در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان برگزار گردید.

بیست و دومین  نشست جلسه کمیته فنی سلامت و امنیت غذایی و ششمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1403 در تاریخ 1403/10/23با حضور  نمایندگان تام الاختیار و کارشناسان آگاه و مطلع در خصوص سلامت و امنیت غذایی از ادارات کل (سازمان برنامه و بودجه، دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، محیط زیست، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، صمت، منابع طبیعی، دامپزشکی، آب و فاضلاب، استاندارد) و نماینده معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه،  مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی، کارشناس موادغذایی معاونت غذا و دارو، کارشناس سلامت محیط معاونت بهداشتی و کارشناس سلامت و امنیت غذایی  استان تشکیل گردید. این جلسه  در راستای پیگیری  مصوبات جلسات قبلی و پیرو مصوبه بند 5  مصوبه پنجمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست مورخ 1403/09/18مبنی بر تدوین برنامه یکپارچه ایمنی سلامت محصولات کشاورزی با برش استانی تشکیل شده بود. در ابتدا گزارشی از برنامه ها و فرایند انجام گرفته در راستای تدوین برنامه ایمنی سلامت محصولات کشاورزی منجمله طرح در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت،زنان و خانواده و هم چنین معرفی نمایندگان تام الاختیار و کارشناسان آگاه و مطلع درخصوص سلامت محصولات کشاورزی دستگاههای مرتبط ارایه و سپس بصورت خلاصه مروری بر کلیات پیش نویس برنامه یکپارچه  ایمنی محصولات کشاورزی استان گیلان که شامل:(مدول اول: تشکیل تیم ، مدول دوم: توصیف سیستم ، مدول سوم و چهارم، پنجم و ششم: شناسایی رویدادهای مخاطره آمیز و ارزیابی اولیه و ثانویه خطرات، طرح های توسعه و ارتقاء، برنامه های پایش بهره برداری اقدامات کنترلی ، مدول هفتم: اعتبار سنجی برنامه ایمنی محصولات ، مدول هشتم: تدارک دستورالعمل های مدیریتی ، مدول نهم: برنامه های پشتیبان برنامه ایمنی محصولات ، مدول دهم: برنامه بازنگری) توسط آقای مهدی جواهر شناس مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی  تبین گردید و در ادامه  موضوعات از قبیل اهمیت سلامت مواد غذایی استان، آلودگی زیست محیطی استان،  باقیمانده سموم  و آفت کشها مورد مصرف در محصولات کشاورزی ، آلودگی های ناشی از پسماندها و شیرابه های ناشی از آنها، تهدید کننده های عمومی سلامت، چالش ها و آلایندهای آب های آشامیدنی و مواد غذایی و برنامه ایمنی آب(WSP) و برنامه ایمنی فاضلاب (SSP) و ارزیابی و ممیزی آن در استان، ، تقویت اهداف ایمنی محصولات کشاورزی، مبحث محیط زیستی و سلامت عمومی جامعه، آلودگی های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی در محصولات موادغذایی، استانداردهای سلامت محصولات موادغذایی،  مطالبه گری و  حمایت طلبی از دستگاهها و سازمانها  برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، تدوین برنامه عملیاتی ایمن  و نقشه راه برای کاهش سموم مصرفی در محصولات کشاورزی و سلامت محصولات کشاورزی استان، فاضلاب، مدیریت پسماند در استان، بیماریها در استان ، آمار و داده های و نتایج حد مجاز استاندارد ها و آزمایشات آلاینده ها، تامین اعتبار برای اجرای برنامه،  نقش همکاری های  درون و برون بین بخشی در  ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و غیره بحث، گفت و گو  و مصوباتی تصویب گردید.

 

 

  • گروه خبری : سلامت و امنیت غذایی
  • کد خبر : 134282

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1403/10/24 07:40