• 1404/05/06 - 06:59
  • تعداد بازدید خبر : 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از غرق‌شدگی؛ تعهد جهانی برای نجات جان‌ها

 به مناسبت روز جهانی پیشگیری از غرق‌شدگی، دکتر علی داودی کیاکلایه، متخصص پزشکی اجتماعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با صدور پیامی بر اهمیت حیاتی آموزش، آگاهی‌بخشی و رعایت نکات ایمنی برای حفظ جان انسان‌ها در برابر این خطر خاموش تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)، روز سوم مرداد ماه همزمان با ۲۵ جولای روز جهانی پیشگیری از موارد غرق شدگی می‌باشد.

اگرچه موارد غرق شدگی در سطح جهان رو به کاهش است ولی این حادثه همچنان در کشورهای با درآمد متوسط و پایین از جمله ایرا ن یک مشکل بهداشتی است که نیاز به توجه و آموزش فراوان دارد. در کشور ما ایران هرسال بطور متوسط بیش از هزار نفر در محیطهای مختلف آبی جان خود را ازدست می‌دهند که این امر نشان دهنده بیش از شش برابر حتی ده برابر آن توسط واحد های امدادی و غریق نجات در صحنه و یا در آمبولانس و بیمارستان از مرگ حتمی نجات پیدا می‌کنند.

بستری در بیمارستان در موضوع غرق شدگی بسیار کم می‌باشد این نشان میدهد کلیه مداخلات آموزشی احیا و نجات باید درصحنه حادثه متمرکز شود. در ساحل دریای خزر هر ۵۰۰ متر یک نقطه حادثه خیز وجود دارد که معمولا امواج شکافنده در این نواحی وجود دارند که باید از شنا کردن در این نواحی پرهیز کرد. اگر چه در سواحل دریای خزر نواحی محصور شده برای شنا طراحی گردیده است که دارای امکانات غرق نجات و امداد و نجات تعبیه گردیده ولی بدلیل اینکه این مکان‌ها تنها برای سه ماه از فصل تابستان و در ساعات روز فعال می‌باشد عملا مورد استفاده تمامی مردم واقع نمی‌شود که نیاز به مدیریت و برنامه‌ریزی برای توسعه هم در تعداد و هم در زمان مورد استفاده قرار گیرد.

آموزش مردم در هنگام استفاده از دریا برای فعالیت‌های تفریحی و شنا خصوصا مادرانی که کودک همراه خود دارند امری حیاتی است. زیرا مرگ کودگان در هنگام فعالیت‌های تفریحی آبی و دریا دارای اثرات بعد تروما بیشتری نسبت به سایر حوادث غیر عمدی دارد. در کشورما ایران در سال‌های اخیر موارد غرق شدگی در آب‌های شیرین از جمله رودخانه‌ها سیر صعودی داشته و اخیرا هم غرق شدگی در مرداب‌ و برکه‌های کشاورزی رشد فزاینده دارد. در این مکان‌ها دسترسی به غریق نجات و واحد‌های امداد و نجات زمان بر است که امکان از دست دادن فرد غرق شده زیاد است، لذا آموزش صاحبان و ساکنان زمین‌های اطراف این برکه‌ و مرداب‌ها می.تواند در کاهش مرگ ناشی از غرق شدگی را کاهش موثر واقع شود. هرچند محصور کردن اجباری این محیط‌های آبی در همه کشورها امری رایج است.

پژوهشکده تروما دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان محل نظام ثبت ملی موارد غرق شدگی در هفت سال گذشته با برگزاری سمینار ملی پیشگیری از موارد غرق شدگی با محورهای مختلف در جهت آشنایی واگاهی سازی جامعه گام برمی‌دارد. هرچند گام‌های فراوانی وجود دارد که باید برداشته شود.

 

 دکتر علی داودی کیاکلایه، متخصص پزشکی اجتماعی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، فوکات پوینت کشوری پیشگیری موارد غرق شدگی

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 142503
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/05/06 06:59
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy