- 1404/05/04 بررسی چالشها و ظرفیتهای نظام سلامت آستارا در دیدار نماینده مجلس با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 1404/05/04 دیدار نماینده رشت و خمام با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 1404/05/02 عیادت رئیسکل نظام پزشکی کشور از کودک مصدوم حادثه انفجار رشت
- 1404/05/02 تمدن پزشکی جهان بر پایه دانش ایرانی استوار است
استاندار گیلان:
فقدان اطلاعات شفاف مانع تحقق پزشکی در تراز قانون است
استاندار گیلان با تأکید بر نقش اطلاعات کامل و سواد سلامت در کاهش خطاهای پزشکی و ارتقای کیفیت خدمات، گفت: در نظام سلامت، نبود قوانین الزامآور و ناآگاهی عمومی، چالشهایی جدی در مسیر دستیابی به پزشکی در تراز قانون ایجاد کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا)، دکتر هادی حقشناس، استاندار گیلان، امروز در همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهمترین الزامات کارآمدی در نظام اقتصادی و خدماتی کشور، «دسترسی به اطلاعات کامل» است، اظهار کرد: در بسیاری از بازارهای ما، از جمله حوزه خدمات سلامت، به دلیل نبود اطلاعات شفاف، خروجیها با کیفیت پایینتر و قیمت بالاتر عرضه میشود.
وی با اشاره به ضرورت رقابت واقعی در نظام اقتصادی کشور افزود: در شرایطی که ورود و خروج آزاد به بازار وجود نداشته باشد، نمیتوان انتظار رقابت واقعی داشت؛ هنوز در بسیاری از بخشها، رقابت بهصورت ناقص اجرا میشود و این ناکارآمدی به سایر حوزهها از جمله خدمات عمومی هم سرایت کرده است.
استاندار گیلان با مقایسه میان حوزه سلامت و سایر بخشها، تصریح کرد: در اقتصاد، تنها یک نفر تولید میکند و چند نفر ابزار در اختیار میگذارند، اما خدمات، بهویژه دو حوزه سلامت و امنیت، بخش بسیار وسیعی از زندگی مردم را پوشش میدهند؛ به همین دلیل، کیفیت آنها مستقیماً بر زیست عمومی تأثیر دارد.
به گفته دکتر حقشناس، سلامت به گونهای است که اگر فردی دچار بیماری شود، حتی اگر بهترین ماشین یا خانه را هم داشته باشد، دیگر اهمیتی برایش ندارد؛ بنابراین باید بدانیم که سلامت، نه یک خدمت لوکس، بلکه یک پایه حیاتی در کیفیت زندگی مردم است. وی با اشاره به مفهومی به نام «سواد سلامت» که توسط یونسکو هم به رسمیت شناخته شده، اظهار کرد: در دنیای امروز، سواد تنها به خواندن و نوشتن محدود نیست؛ بلکه مردم باید سواد مالی، سواد رسانهای، سواد سلامت و حتی سواد سیاسی داشته باشند و همانگونه که انتظار داریم مردم داروی درست و پزشک درست انتخاب کنند، باید از آنها توقع سواد در دیگر زمینهها هم داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با طرح این پرسش که «چرا در حوزه سلامت با خطاهای پزشکی مواجه هستیم ولی جامعه کمتر نسبت به آن واکنش نشان میدهد؟» گفت: در حوزههایی مانند راه و تصادفات، مردم عادت کردهاند که امکان مرگ وجود دارد، اما در پزشکی، انتظار عمومی این است که هیچ خطایی منجر به فوت نشود و همین شکاف انتظاری، مسئولیت حوزه پزشکی را دوچندان میکند. استاندار گیلان با اشاره به آمارهای ارائهشده در همایش، اظهار کرد: همانگونه که ریاست سازمان نظام پزشکی گفتند، بسیاری از تخلفات در حوزه سلامت، ماهیت مالی ندارد و ریشه آن در ناآگاهی و نداشتن سواد سلامت است. این یعنی باید اطلاعات را شفافتر کنیم و آموزشهای لازم را برای مردم فراهم آوریم.
به گفته حقشناس در دنیا، هر حادثه بزرگ دریایی منجر به تصویب کنوانسیون بینالمللی شده و کشورها موظف به اجرای آن شدهاند. این شیوه در حملونقل هوایی و جادهای هم رایج است؛ اما متأسفانه در حوزه پزشکی، ما هنوز قوانین و رویههای جامع و الزامآور بینالمللی نداریم. وی با بیان اینکه داشتن اطلاعات کامل، اصلاح آییننامهها، آموزش عمومی و اجرای درست قانون، میتواند بخشی از مسیر توسعه را هموار کند، گفت: اگر ما خودمان را اصلاح نکنیم، قانونگذاری هم به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و کشور ما با این تمدن و سابقه پزشکی هزارساله، قطعاً میتواند الگویی از سلامت در تراز قانون ارائه دهد.
استاندار گیلان با اشاره به تجربههای موفق مانند مدیریت بحران کرونا و شکلگیری سرمایه اجتماعی در شرایط جنگ و بحرانهای طبیعی، خاطرنشان کرد: مردم ایران حتی در خارج از کشور هم دلشان برای وطن میتپد؛ ما باید از این ظرفیت برای ساختن آینده بهتر بهره ببریم.

نظر دهید