• 1404/01/27 - 18:25
  • تعداد بازدید خبر : 10
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مراسم تکریم ملی پروفسور محمدصادق پیروز در رشت

مراسم تکریم ملی پروفسور محمدصادق پیروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه در تالار مرکزی شهر رشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ آئین باشکوه نکوداشت پرفسور محمدصادق پیروز لاهیجی، استاد پیشکسوت چشم‌پزشکی کشور و چهره ماندگار علم و نیکوکاری، صبح امروز با حضور شخصیت‌های دانشگاهی، خیرین سلامت، مسئولان استانی و علاقه‌مندان به فرهنگ وقف در تالار مرکزی رشت برگزار شد.  

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ آئین باشکوه نکوداشت پرفسور محمدصادق پیروز لاهیجی، استاد پیشکسوت چشم‌پزشکی کشور و چهره ماندگار علم و نیکوکاری، صبح امروز با حضور شخصیت‌های دانشگاهی، خیرین سلامت، مسئولان استانی و علاقه‌مندان به فرهنگ وقف در تالار مرکزی رشت برگزار شد. 

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم با تجلیل از جایگاه والای علمی و انسانی پرفسور پیروز، اظهار کرد: امروز اینجا گرد آمده‌ایم تا حرمت یک عمر انسانیت، علم و خدمت بی‌منت را پاس بداریم و چه نامی شایسته‌تر از پروفسور محمدصادق پیروز لاهیجانی؟

به گفته وی، پرفسور پیروز نه‌تنها استادی برجسته در آموزش پزشکی و چشم‌پزشکی کشور است، بلکه با روح بلند خود، الگوی نادری از نیکوکاری آگاهانه و خدمت ماندگار به شمار می‌رود. از تربیت شاگردان فراوان گرفته تا حضور مؤثر در درمان بیماران و مشارکت‌های بزرگ در توسعه سلامت، ایشان همواره در مسیر انسان‌دوستی و علم گام برداشته‌اند.

رئیس دانشگاه با اشاره به وقف‌های بی‌نظیر استاد پیروز، گفت: در سال‌های اخیر، ایشان چندین ملک و دارایی ارزشمند خود را وقف ساخت مراکز درمانی در مناطق محروم گیلان و حمایت از دانشجویان علوم پزشکی کرده‌اند؛ اقدامی که تنها از انسانی با روح بزرگ و آینده‌نگر برمی‌آید.

دکتر آشوبی از ابتکار تازه دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای پاسداشت نام این استاد بزرگ خبر داد و خاطرنشان کرد: از امسال، دانشگاه علوم پزشکی گیلان با افتخار جایزه‌ای ملی و سالانه با عنوان «جایزه علمی استاد پیروز» را پایه‌گذاری می‌کند؛ این جایزه هر سال به نخبگان، پژوهشگران و فعالانی تعلق خواهد گرفت که افزون بر دستاوردهای علمی، در مسیر مسئولیت اجتماعی، خدمت به مردم و ارتقای سلامت عمومی گام‌های مؤثری برداشته باشند.

وی افزود: جایزه استاد پیروز تنها به مقالات و پژوهش‌ها محدود نخواهد بود، بلکه معیار اصلی آن، اثرگذاری واقعی علمی و اجتماعی است؛ چراکه باور داریم علم، زمانی ماندگار است که در خدمت انسانیت باشد.

در این مراسم دکتر فرهاد شیرینی- رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با ستایش شخصیت علمی و انسانی این پزشک نیکوکار گیلانی، اظهار کرد: پروفسور پیروز یکی از آن نام‌هایی است که نمی‌توان به سادگی از آن عبور کرد. ایشان از معدود شخصیت‌هایی هستند که هم در علم و تخصص پزشکی و هم در اخلاق و انسان‌دوستی سرآمدند.

وی با اشاره به مأموریت بنیاد ملی نخبگان در شناسایی و تکریم مفاخر علمی کشور افزود: یکی از وظایف جدی بنیاد، تجلیل از فرهیختگان علمی و فناوری است؛ چرا که این کار، افزون بر قدرشناسی، در ایجاد انگیزه برای جوانان و تبلور استعدادهای برتر جامعه نیز نقش مؤثری دارد.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان گفت: این بزرگداشت‌ها صرفاً تجلیل نیست، بلکه تمرینی برای دیدن بزرگی‌ها و الگوسازی از شخصیت‌های والا برای آینده‌سازان کشور است. امروز همه اقشار جامعه باید بدانند که نخبه بودن تنها به مدرک و تخصص نیست؛ بلکه اخلاق، ایثار، گذشت و انسانیت نیز مؤلفه‌های اصلی نخبگی است.

دکتر شیرینی با اشاره به زندگی پربار استاد پیروز گفت: ایشان در کنار تدریس در دانشگاه‌های بزرگ، طبابت و جراحی، همواره در خدمت به مردم، وقف دارایی برای توسعه سلامت و کمک به بیماران و دانشجویان کوشیده‌اند و این یعنی اوج نخبگی و بلندای انسانیت.

پرفسور محمدصادق پیروز، پزشک نیک‌اندیش و استاد پیشکسوت گیلانی، امروز در آیین نکوداشت خود با نگاهی فروتنانه و صدایی آمیخته با احساس، از سال‌ها خدمت به مردم سخن گفت.

وی با اشاره به باور درونی‌اش در مسیر زندگی، افزود: عبادت جز خدمت به خلق نیست. این جمله را با گوشت و پوست درک کرده‌ام. هیچ افتخاری بالاتر از این نیست که بتوانی درد کسی را درمان کنی، جان انسانی را نجات دهی یا باری از دوش او برداری.

پرفسور پیروز با بیان اینکه پزشک جانش را کف دست می‌گیرد، گفت: من هم همین کار را کردم؛ نه برای شهرت، نه برای پاداش، بلکه برای اینکه باور دارم راه انسانیت از خدمت به مردم می‌گذرد.

وی با بیان اینکه اگر امروز مورد احترام و تکریم قرار گرفته‌ام، حاصل عمری تلاش است، گفت: این تکریم ناشی از تلاشی بی‌وقفه برای علم، آموزش، درمان و مهرورزی است اما هنوز کارم تمام نشده تا روزی که نفس می‌کشم، تا روزی که دست و دلم با من است، باز هم خواهم کوشید.

پرفسور پیروز ضمن تشکر از همه محبت‌ها در این آیین، گفت: باور دارم این تقدیر نه از من، بلکه از راهی است که انتخاب کرده‌ام؛

در ادامه این نکوداشت نیز با حضور مهندس آرش فرزام صفت - معاون توسعه منابع انسانی استاندار گیلان، دکتر محمدتقی آشوبی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دکتر فرهاد شیرینی - رئیس بنیاد علمی نخبگان استان گیلان و در راستای مراسم تکریم ملی پروفسور محمدصادق پیروز استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و نیکوکار گیلانی حوزه سلامت، از ۲۹ تن از اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گروه‌های چشم، گوش و حلق و بینی، داخلی، جراحی، عفونی، قلب و عروق، رادیولوژی، جراحی مغز و اعصاب، اورولوژی، نورولوژی، ارتوپدی، بیهوشی، کودکان، زنان و زایمان، اعصاب و روان و همچنین خانواده شهید مدافع سلامت شهید محمد رسول حرفت‌کار تجلیل شد. 

همچنین با حضور دکتر شاهرخ یوسف‌زاده - رئیس پژوهشکده تروما گیلان از نخستین جشنواره فناوری‌های تروما رونمایی شد. 

  • گروه خبری : مردم نهاد و خیرین سلامت
  • کد خبر : 138015
کلمات کلیدی

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1404/01/27 18:25