- 1404/05/01 عیادت و دلجویی استاندار گیلان از مصدومان حوادث انفجار
- 1404/05/01 فیزیوتراپیستها و رادیوتراپیستها؛ طلایهداران بازتوانی و حمایت از بیماران
- 1404/05/01 صرفهجویی ۳۰ درصدی در مصرف گاز بیمارستانهای گیلان با اجرای طرح بهینهسازی انرژی
- 1404/05/01 پیام تسلیت دکتر آشوبی در پی درگذشت مادر شهید و والده رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت
گیلان در مسیر نهایی اجرای پزشکی خانواده و ارجاع الکترونیک سلامت
همایش استانی ستاد اجرایی برنامه پزشکی خانواده روستایی و نظام ارجاع امروز با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مدیران حوزه سلامت در سالن همایشهای معاونت بهداشتی برگزار شد؛ همایشی که هدف آن، برداشتن گامهای پایانی برای استقرار کامل این طرح ملی در استان بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ برنامه پزشکی خانواده روستایی و نظام ارجاع، یکی از طرحهای راهبردی در نظام سلامت کشور است که با هدف ارائه خدمات عادلانه، متمرکز و پیوسته به مردم، بهویژه در مناطق کمتر برخوردار، طراحی شده است.
در این برنامه، هر خانوار تحت پوشش یک پزشک خانواده قرار میگیرد که ضمن مراقبت مستمر از وضعیت سلامت آنها، در صورت نیاز، بیمار را به سطوح تخصصیتر و مراکز بالاتر ارجاع میدهد.
این نظام، نهتنها موجب مدیریت بهتر منابع و کاهش هزینههای درمان میشود، بلکه دسترسی مردم به خدمات تخصصی را هدفمند، شفاف و اثربخش میسازد.
در همین راستا، همایش استانی ستاد اجرایی برنامه پزشکی خانواده روستایی و نظام ارجاع، امروز در سالن همایشهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه، با تأکید بر اهمیت اجرای کامل این برنامه، اظهار کرد: راهی جز استقرار کامل پزشکی خانواده، نظام شبکه و خدمت پایه به مردم را نداریم.
وی با اشاره به آمادگی زیرساختهای گیلان در این حوزه افزود: بسترهای لازم برای ارجاع الکترونیک فراهم شده است و بسیاری از بیماریهای مزمن در بستر بهداشت و از طریق ارجاع صحیح قابل پیگیریاند. این برنامه یک تکلیف قانونی در قالب برنامه توسعهای کشور است و باید با دقت در استان اجرا شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گیلان در زمینه زیرساختهای فناوری اطلاعات و پایش برخط خدمات سلامت، از استانهای پیشرو کشور است، گفت: تمامی چرخهها و اقدامات سلامتمحور در سامانه داشبورد مدیریتی دانشگاه ثبت، پایش و تحلیل میشوند و این شفافیت موجب بهبود عملکرد و ارتقاء حسابرسی دانشگاه در هیئت امناء شده است.
دکتر آشوبی همچنین بر استمرار پیگیری بیماران در نظام ارجاع وعدم رهاسازی آنان تأکید کرد و افزود: گیلان ظرفیتهای بالایی در حوزه بهداشت دارد و با تلاش کارشناسی و جدی، میتوان آن را به یکی از استانهای الگوی کشور تبدیل کرد.
برنامه پزشکی خانواده نخستینبار در سال ۱۳۸۴ برای جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر آغاز شد و با هدف تحقق عدالت در سلامت، پیشگیری از بیماریها، کاهش هزینههای درمانی و ارتقاء خدمات پایه بهداشتی طراحی شد.
اجرای این برنامه بهمرور با چالشهایی از جمله کمبود نیرو، زیرساختهای فناوری اطلاعات، همکاری ناکامل بیمهها و نبود نظام ارجاع مؤثر روبهرو شد.
در سالهای اخیر، با تأکید دوباره وزارت بهداشت، اجرای نسخه الکترونیک، نظام ارجاع هوشمند و سطحبندی خدمات در دستور کار قرار گرفته است تا این برنامه بهصورت یکپارچه و پایدار اجرا شود.
استان گیلان یکی از استانهایی است که به دلیل زیرساختهای فنی و تجربه در حوزه بهداشت، مورد توجه در اجرای الکترونیکی و جامع این برنامه قرار گرفته است.
در ادامه این جلسه، دکتر آبتین حیدرزاده - عضو هیئتعلمی دانشگاه و مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به مزایای اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برای مردم گفت: باید بتوانیم با اجرای درست برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اعتماد مردم را جلب کنیم تا مردم در کنار تحمل درد بیماری، از سردرگمی و تحمیل هزینههای مازاد در امان باشند.وی افزود: باتوجهبه هزینههای کمتری که با اجرای درست برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ارائهی خدمات تخصصی درمانی رخ میدهد، به طور حتم استقبال مردم را شاهد خواهیم بود و این مهم باید با اجرای دقیق و درست همراه باشد.دکتر سید مهدی سلیمانی - معاون بهداشتی دانشگاه هم در این نشست با ارائهی گزارشی از آمار ارجاع بیماران از سطح یک به سطوح دو و سه در سال ۱۴۰۳ به تفکیک تخصصها و شهرستانها بر ایجاد حلقهی اتصال بین حوزهی بهداشت و حوزهی درمان دانشگاه تأکید کرد و گفت: نیمی از جمعیت استان را روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تشکیل میدهند و پس از بیماریابی در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و ارجاع به سطح دو، انتظار میرود که با اجرای درست نظام ارجاع، اقدامات لازم در روند اجرای برنامه پزشکی خانواده و درمان بیماران رخ دهد.به گفتهی وی، در سطح استان ۱۷۸ مرکز خدمات جامع سلامت، ۳۰۷ پزشک خانواده طرف قرارداد با بیمه روستایی و ۲۵ بیمارستان و دو کلینیک تخصصی فعال در زمینه ارجاع فعالیت میکنند.دکتر سید مهدی ضیا ضیابری - معاون درمان دانشگاه هم در این نشست اجرای نظام ارجاع الکترونیک را یکی از مهمترین دغدغههای نظام سلامت کشور برشمرد و بیان کرد: ۵۰ درصد جمعیت استان مشمول برنامه نظام ارجاع الکترونیک میشوند و باید این مهم در همهی بیمارستانها در اولویت قرار گیرد.وی تصریح کرد: باید ساختارها در بیمارستانها نظاممند شوند و این هدف طی امسال باید با دقت و جدیت اجرایی شود.مهندس شادی مؤید رضایی - مدیر آمار، اطلاعات و فناوری دانشگاه هم در این نشست با بررسی و توضیح بستر فناوری موجود در سطح بیمارستانها و مراکز خدمات جامع سلامت برای اجرای این برنامه، برخی راهنماییها برای اجرای درست این برنامه را یادآور شد.شایانذکر است هدف از اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع الکترونیک، کاهش هزینههای و ارائه خدمات مؤثر به قشر محروم و افرادی که دسترسی سختتر به سطوح تخصصی و فوقتخصصی درمانی دارند، است.

نظرات
0 نظر برای این مطلب وجود دارد
- معاون بهداشتی دانشگاه در شبکه استانی باران توصیههای بهداشتی به زائران ارائه کرد
- برگزاری کارگاه آموزشی سنجش دانش آموزان بدو ورود به دبستان
- عیادت و دلجویی استاندار گیلان از مصدومان حوادث انفجار
- فیزیوتراپیستها و رادیوتراپیستها؛ طلایهداران بازتوانی و حمایت از بیماران
- برگزاری جلسه بررسی تفکیک دانشکدههای پرستاری - مامایی و پیراپزشکی لنگرود
- صرفهجویی ۳۰ درصدی در مصرف گاز بیمارستانهای گیلان با اجرای طرح بهینهسازی انرژی
- برگزاری وبینار کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش پزشکی: پرامپتنویسی در چت بات QWEN
- دیدار معاون توسعه دانشگاه آزاد رشت با معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- پیام تسلیت دکتر آشوبی در پی درگذشت مادر شهید و والده رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت حاج حسن جوشن
- افزایش شمار مصدومان حریق مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی به ۴۶ تن
- برگزاری جلسه کمیته فنی طرحهای مشمول تسهیلات تبصره (۱۸)قانون بودجه ۱۴۰۲
- برگزاری نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت
- جلسه بررسی برنامه عملیاتی۱۴۰۴ معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- برگزاری سومین ملاقات مردمی تیر ماه، سال ۱۴۰۴ معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- ادارات گیلان فردا تعطیل شد
- سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودسر منصوب شد
- ۱۷ مصدوم به دنبال حادثهای در دو واحد تجاری رشت
- فیلم | انجام ۲۱ عمل تاوی طی ۳ روز در مرکز آموزشی و درمانی حشمت رشت
- بازدید استاندار گیلان از پیشرفت ۸۵ درصدی طرح توسعه بیمارستان شهید بهشتی انزلی
- بررسی علل دو مورد مرگ مادر در جلسه کمیته مرگ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- نشست ادواری رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تعدادی از پرستاران مرکز آموزشی درمانی پورسینا
- فیلم | توضیحات رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص حادثه انفجار گاز در رشت
- ۱۶ مصدوم در حادثه آتشسوزی مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی
- برگزاری دومین کمیسیون ماده ۲۰ درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال ۱۴۰۴
- نشست گروه چشم پزشکی دانشگاه با معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مرکز جراحی محدود در بندر انزلی بازدید کرد
- بررسی راهکارهای درمان و کاهش آسیب اعتیاد در گیلان
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از کلینیک تامین اجتماعی بندر انزلی بازدید کرد
- برگزاری دومین جلسه شورای مرکز رشد فناوری سلامت در سال ۱۴۰۴
نظر دهید