- 1403/12/13 همافزایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و فرمانداری تالش برای تأمین سلامت و رفاه شهروندان
- 1403/12/13 آمادگی نظام سلامت گیلان برای ارائه خدمات درمانی در ایام نوروز و کاهش تصادفات جادهای
- 1403/12/13 پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به مناسبت روز جهانی شنوایی
- 1403/12/12 فرهنگسازی و تأمین بودجه برای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در گیلان ضروری است
روزانه دو لیوان شیر بخورید،خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر
مصرف لبنیات ضمن داشتن فواید سلامتی بیشمار یکی از عوامل خواب بهتر نیز بشمار میآید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا)؛ شیر مهمترین منبع تامین کلسیم مورد نیاز بدن بشمار میرود. کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد. لبنیات دارای کلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامینB2، ویتامینB12، ویتامین A و سایر مواد مغذی است. موادغذایی که در این گروه قرار میگیرند ارزش غذایی مشابه دارند و میتوانند بجای یکدیگر مصرف شوند. مقدار مواد مغذی (مثل کلسیم و پروتئین) موجود در یک واحد از گروه شیر و لبنیات با هم برابرند.
لبنیات، به دلیل داشتن اسید آمینه تریپتوفان، موجب تحریک تولید مواد القا کننده خواب همچون سروتونین و ملاتونین در بدن میشود و در نتیجه موجب داشتن خوابی آرام و آسوده میشوند. بنابراین افرادی که دچار کم خوابی و بیخوابی هستند میتوانند با مصرف لبنیات، به خصوص انواع کم چرب، کیفیت خواب خود را بهبود بخشند.
باتوجه به اهمیت تامین کلسیم، فسفر و پروتئین برحسب اینکه کدامیک از این موادغذایی در محل زندگی بیشتر یافت می شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه ۳-۲ واحد از این گروه باید مصرف کنند. میزان توصیه شده روزانه از گروه شیر ولبنیات ۳-۲ واحد است.
یک واحد از این گروه برابر است با :
- یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست کمتر از ۲/۵ درصد چربی یا · ۴۵-۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر) یا
- یک چهارم لیوان کشک یا · ۲ لیوان دوغ یا
- یک و نیم لیوان بستنی
چگونه باید از گروه شیر و لبنیات استفاده کرد:
۱) توصیه می شود از شیرهای پاستوریزه شده ۲/۵ درصد چربی و یا کمتر استفاده شود.
۲) در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف نمود.
۳) از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.
۴) هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. کشک مایع را قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانید.
۵) از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند باید استفاده شود. درعین حال باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی بدلیل کالری بالای آن می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
- آغاز برنامه سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان
- برگزاری نشست مسئول نهاد رهبری با کارکنان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- همافزایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و فرمانداری تالش برای تأمین سلامت و رفاه شهروندان
- پلمب یک مطب دندانپزشک قلابی در شهرستان رشت
- پلمب یک مطب ارائه دهنده خدمات زیبایی در رشت
- آمادگی نظام سلامت گیلان برای ارائه خدمات درمانی در ایام نوروز و کاهش تصادفات جادهای
- برگزاری نخستین نشست شورای حقوقی در دانشگاه
- تأکید معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بر تغذیه مناسب دانشجویان در ماه رمضان
- برگزاری بیست و دومین نشست شورای پـژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به مناسبت روز جهانی شنوایی
- کسب رتبه برتر معاونت غذا و دارو در نخستین جشنواره پایش عملکرد مالی دانشگاه
- آخرین نشست هماهنگی اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در سال ۱۴۰۳
- تجلیل از مهندسان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- روزه داری با برنامه غذایی صحیح در ماه رمضان از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری می نماید
- برگزاری کارگاه آموزشی توانمندسازی نیروهای خط مقدم در برنامه پیشگیری از خودکشی
- برگزاری نخستین جشنواره پایش عملکرد و انضباط مالی واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان نشان از اهمیت شفافیت در نظام سلامت گیلان است
- بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مراکز آموزشی درمانی پورسینا و ولایت رشت
- پیام تسلیت مدیریت روابط عمومی دانشگاه درپی مصیبت وارده به همکار مدیریت آمار و فناوری اطلاعات
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت همکار بیمارستان امام خمینی (ره) صومعهسرا
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت همکار شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودبار
- اعلام برگزیدگان نخستین جشنواره پایش عملکرد و انضباط مالی واحد های تابعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- خبرهای منتشر شده درباره آمبولانس شهرستان تالش کذب است
- گزارش تصویری نخستین جشنواره پایش عملکرد و انضباط مالی واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان (کوشا)
- فرهنگسازی و تأمین بودجه برای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در گیلان ضروری است
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان: بسیاری از بیماریها با رعایت رژیم غذایی قابلیت پیشگیری و کنترل دارد
- پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
- جلسه هماندیشی سازمان نظام پزشکی رشت با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
- نماینده مردم آستارا و رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از پرستار سانحهدیده آستارا عیادت کردند
- برگزاری نخستین جشنواره پایش عملکرد و انضباط مالی واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- تخصیص یک دستگاه سیتی آنژیوگرافی به بیمارستان شهید نورانی تالش