- 6 آذر 1404 نخستین نشست بررسی چالشهای مهندسی پزشکی گیلان برگزار شد
- 6 آذر 1404 درگذشت ناصر مسعودی پیشکسوت موسیقی گیلان، ضایعهای جبرانناپذیر برای فرهنگ و هنر
- 5 آذر 1404 نشست رئیس سازمان غذا و دارو با داروسازان گیلان برای بررسی چالشهای صنفی
- 5 آذر 1404 بازدید معاون وزیر بهداشت از بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی لاکان
انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
در راستای توسعه پژوهشهای تغذیهای، مستندسازی غذاهای بومی و ارتقای امنیت غذایی، تفاهمنامهای بین دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به امضاء رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ در راستای زمینهسازی برای اجرای پروژههای مشترک در حوزه مستندسازی غذاهای بومی گیلان، ارتقای نظام تغذیهای و توسعه امنیت غذایی پایدار و همچنین ارتقای سلامت جامعه از مسیر دانشبنیان، تفاهمنامهای با هدف گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور امضا شد.
در این نشست که با حضور دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر سید امیر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، مهندس جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، و دکتر مصطفی گلشکن معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه برگزار شد، بر نقش کلیدی تغذیه در توسعه پایدار سلامت تأکید شد.
دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه سلامت جامعه بدون تغذیه صحیح و مبتنی بر الگوهای بومی و علمی ممکن نیست، اظهار داشت: استان گیلان به دلیل تنوع غذایی، فرهنگی و اقلیمی، ظرفیت بزرگی برای تبدیل شدن به پایگاه مطالعاتی غذا و تغذیه کشور دارد. ما بر این باوریم که پیوند بین میراث غذایی منطقه با یافتههای نوین علمی، نهتنها به ارتقای سلامت مردم کمک میکند، بلکه زمینهساز سیاستگذاریهای مؤثر در حوزه بهداشت، امنیت غذایی و حتی دیپلماسی سلامت خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم مستندسازی و ثبت علمی غذاهای سنتی گیلانی افزود: غذا بخشی از فرهنگ، هویت و سلامت ماست. متأسفانه بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی و گیلانی در معرض فراموشی هستند. ما وظیفه داریم با نگاه علمی، آنها را حفظ و در مسیر سلامت جامعه بازتعریف کنیم. این تفاهمنامه گامی مهم در این مسیر است و امید داریم با پشتیبانی علمی انستیتو، شاهد نتایج ملموس آن در حوزه سلامت عمومی باشیم.
در ادامه، دکتر سید امیر محمد مرتضویان، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، با اشاره به رسالت این انستیتو بهعنوان مرجع علمی در نظام تغذیه ملی کشور گفت: وظیفه ما، سنجش وضعیت تغذیه جامعه، شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای علمی برای سیاستگذاریهای کلان تغذیهای است. همکاری با دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بهویژه در حوزه بومیسازی دانش تغذیه و بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی گیلان، فرصتی ارزشمند برای تولید دانش، ظرفیتسازی و تدوین الگوهای بومیمبتنی بر سلامت است.
وی افزود: انستیتو با چشمانداز تبدیل شدن به قطب علمی منطقه در علوم غذا و تغذیه، از هر نوع مشارکت علمی و عملی در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشور استقبال میکند. ما این همکاری را الگویی برای سایر مناطق کشور نیز میدانیم.
همچنین مهندس جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سلامت و فرهنگ تغذیهای ارتباطی تنگاتنگ دارند، تصریح کرد: گیلان گنجینهای از غذاهای سالم، متنوع و فرهنگی است. این تفاهمنامه میتواند راه را برای تقویت زیرساختهای علمی و پژوهشی در حوزه سلامت باز کند و موجب تقویت هویت غذایی منطقه گردد. از این مسیر، نهتنها ارتقای سلامت عمومی، بلکه رونق اقتصادی از طریق گردشگری غذایی نیز ممکن خواهد بود.
در پایان، دکتر مصطفی گلشکن، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز با تأکید بر اهمیت تغذیه در نظام سلامت گفت: این تفاهمنامه میتواند زمینهساز شکلگیری پروژههای تحقیقاتی و عملیاتی مؤثر باشد که از یکسو دانش بومی را احیا میکند و از سوی دیگر، آن را در قالبهای علمی برای سیاستگذاری سلامت قابل استفاده میسازد. دانشگاه علوم پزشکی گیلان آماده است تا بهعنوان یک بازوی علمی و عملیاتی، در مسیر تحقق اهداف کلان انستیتو، بهویژه در حوزه غذا و تغذیه، نقشآفرینی مؤثر داشته باشد.
گفتنی است: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با مأموریتهایی نظیر سنجش وضعیت تغذیه جامعه، تربیت نیروی انسانی متخصص، ارتقای آگاهی عمومی و ارزیابی نظام غذا، در افق ۱۴۰۴ با هدف تبدیل شدن به مرجع علمی منطقهای و جهانی، برنامههای گستردهای را در دستور کار دارد.
لازم به ذکر است: در این نشست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز حضور داشت.
نظرات
0 نظر برای این مطلب وجود دارد
- فیلم |بازدید رئیس سازمان غذا و دارو از شرکتها و کارخانهجات استان گیلان
- برگزاری نوزدهمین دوره آزمون توجیهی بدو خدمت
- اجرای طرح ویزیت رایگان بسیج جامعه پزشکی در مساجد رشت
- افتخارآفرینی بانوان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در المپیاد ورزشی کارکنان وزارت بهداشت
- فراخوان جشنواره تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از آشپزخانه مرکزی و سلف دانشکده لاکان
- چهارمین مرحله ویزیت رایگان بسیج جامعه پزشکی فومن در روستای کردمحله برگزار شد
- هفته بسیج در صومعهسرا؛ ویزیت و داروی رایگان برای بیش از صد روستایی
- گزارش تصویری از نخستین نشست بررسی چالشهای مهندسی پزشکی گیلان
- نخستین نشست بررسی چالشهای مهندسی پزشکی گیلان برگزار شد
- درگذشت ناصر مسعودی پیشکسوت موسیقی گیلان، ضایعهای جبرانناپذیر برای فرهنگ و هنر
- نشست رئیس سازمان غذا و دارو با داروسازان گیلان برای بررسی چالشهای صنفی
- دیدار مدیریت امور شعب بانک رفاه استان گیلان با معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- ارزیابی مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری علوم پزشکی گیلان
- بازدید معاون وزیر بهداشت از بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی لاکان
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در رشت
- برپایی «میز خدمت جهادی» دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مصلی رشت با حضور دکتر آشوبی
- هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست
- دورکاری مادران شاغل دارای فرزند زیر پایه ششم
- آئین افتتاح مرکز مشاوره «همرسان» در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
- بازدید معاون وزیر بهداشت از بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی لاکان
- بهرهبرداری از پت اسکن و رادیوتراپی در گیلان تا پایان سال
- تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نیازمند مدیریت استراتژیک است
- افتتاح دوره «تاریخ تمدنساز» ویژه اساتید هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- ارزیابی مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری علوم پزشکی گیلان
- شهادت صدیقه طاهره (س)، اوج ایثار در راه دفاع از ولایت و ترسیم مسیر هدایت است
- برگزاری همایش یکروزه «طرح نَفَس» در شهرستان شفت
- نشست رئیس سازمان غذا و دارو با داروسازان گیلان برای بررسی چالشهای صنفی
- برگزاری میز خدمت مرکز بهداشت شهرستان رشت در سومین روز برنامههای جهادی هفته بسیج
- بازدید میدانی رئیس سازمان غذا و دارو از سه واحد تولید صنایع غذایی، لوازم پزشکی و آرایشی-بهداشتی در گیلان








نظر دهید