- 1403/12/05 گزارش تصویری از شرکت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مراسم بزرگداشت مقام سید الشهدای جبهه مقاومت شهید والا مقام سید حسن نصرالله/ رشت مصلی امام خمینی (ره)
- 1403/12/05 پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس
- 1403/12/04 نشست مشترک نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
- 1403/12/04 نشست مشترک و دیدار نماینده مردم شهرستان لنگرود با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد
پوکی استخوان (Osteoporosis) یک بیماری شایع متابولیک استخوان میباشد که در آن کاهش توده استخوانی رخ میدهد. در این بیماری عناصر تشکیل دهنده استخوان از نظر کیفیت تغییر نکرده ولی کمیت آنها کاهش مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا)؛ پوکی استخوان (Osteoporosis) یک بیماری شایع متابولیک استخوان میباشد که در آن کاهش توده استخوانی رخ میدهد. در این بیماری عناصر تشکیل دهنده استخوان از نظر کیفیت تغییر نکرده ولی کمیت آنها کاهش مییابد.
از عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی داروها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینههای ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. خانمها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا میشوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهمترین آنها می توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته میشود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد لذا به بیماری خاموش شناخته میشود. در مراحل اولیهی بروز، علائم آن به ندرت ظاهر میشود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار میکند. از مهم ترین علائم آن میتوان به شکستگی خود به خود با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره ها ایجاد میشود. انحراف ستون مهرهها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن میباشد.
قسمت اصلی وزن استخوان را کلسیم تشکیل میدهد. کلسیم باعث استحکام استخوانها میشود. رژیم غذایی سالم برای استخوان یک رژیم غذایی متعادل با مصرف کافی کلسیم، پروتئین، ویتامین دی، ویتامین کا و سایر مواد مغذی است. سلامت استخوان ها و مصرف منابع حاوی کلسیم رابطه ای مستقیم با یکدیگر دارد و لبنیات بهترین منبع کلسیم میباشد.
مصرف لبنیات در صورتی می تواند موثر باشد که از انواع کم چرب آن استفاده شود. جذب کلسیم لبنیات پرچرب پایینتر است و چربی مانع از جذب کلسیم می شود بنابراین هر چه مواد غذایی مورد استفاده کم چرب تر باشد میزان جذب کلسیم آن بیشتر است. مقدار کلسیم مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان حداقل ۱۰۰۰ میلیگرم میباشد، که هر لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم از این نیاز را تامین میکند.