- 1 دی 1404 دانشجویان علوم پزشکی گیلان پای میز مطالبه؛ از آموزش و تغذیه تا اینترنت خوابگاهها
- 30 آذر 1404 تداوم بازدیدهای شبانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 30 آذر 1404 قدردانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از تلاشهای کادر درمان در بلندترین شب سال
- 30 آذر 1404 تغییر ساعات کاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دوره سرد سال
معاون بهداشتی دانشگاه خبر داد:
اجرای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیهی سالم با محوریت ترویج مصرف نان سالم
معاون بهداشتی دانشگاه از اجرای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیهی سالم از ۱۵ تا ۳۰ آذر ماه سال جاری با محوریت ترویج مصرف نان کامل همزمان با سراسر کشور در استان گیلان خبر داد و گفت: مصرف نان سالم (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطانها، چاقی و مشکلات متابولیکی و گوارشی پیشگیری میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ دکتر سید مهدی سلیمانی اجرای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیهی سالم از ۱۵ تا ۳۰ آذر ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار میشود اظهار کرد: در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیهای جامعه و ترویج تغذیه سالم، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هرساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور میکند. امسال نیز همچون سنوات گذشته این پویش با هدف اطلاعرسانی و ارتقای دانش و آگاهی مردم درباره انتخاب و مصرف نان سالم با شعار «نان و سلامت» از تاریخ ۱۵ آذر الی ۳۰ آذر ماه سال جاری همکاری گروههای درونبخشی و سازمانهای بینبخشی در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به افزایش بیماریهای غیرواگیر در دنیا و همچنین در ایران، یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر، افزایش سطح آگاهی تغذیهای مردم جامعه است و نان پرمصرفترین ماده غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی است که متوسط سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ تا ۴۰ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به تأثیر تغذیه در سلامت جامعه گفت: نان قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن انسان را تأمین میکند و کیفیت آن بهصورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر میگذارد. حدوداً ۴۵ تا ۶۵ درصد از کالری شهروندان از نان تأمین میشود و قسمت قابلتوجهی از انرژی و پروتئین (بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه) املاح معدنی مثل فسفر و ویتامینهای گروه B موردنیاز از طریق نان تأمین میشود.
دکتر سلیمانی تصریح کرد: در اقشار کمدرآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه و بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه از نان تأمین میشود. تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها از جمله مشکلات قلبی عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطانها، چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. قسمت اعظم ضایعات نان که حدوداً ۳۰ درصد است عملاً در مرحله مصرف ایجاد میشود و برای کاهش ضایعات نان در کشور باید در سه سطح خانوار، نانوایی و تولید و سیاستگذاری کلان کار کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اطلاعرسانی به مردم و به همت مسئولان و مدیران دستاندرکار بتوانیم نقش مؤثری در راستای تأمین و ارتقای سلامتی مردم بهویژه از لحاظ تغذیه سالم باشیم.

نظر دهید