• 1404/02/14 - 12:53
  • تعداد بازدید خبر : 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

پیگیری ۱۲۰۰۰ مادر نیازمند مراقبت/ توجه ویژه اعم از سرپایی و ترخیص شده در طول سال

در مراسم گرامیداشت روز ماما، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به انجام پیگیری ۱۲۰۰۰ مادر نیازمند مراقبت طی سال ۱۴۰۳، گفت: در این روند به مادران نیازمند مراقبت توجه ویژه شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ مراسم گرامیداشت روز ماما در سالن همایش‌های مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور رشت برگزار شد.

در این مراسم دکتر سید مهدی سلیمانی - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۲ هزار مادر نیازمند مراقبت خدمات پیگیری وضعیت ارائه شده است، گفت: در این روند به مادران نیازمند مراقبت توجه ویژه شده است.

وی با اشاره به مدیریت سلامت مادران در بارش برف بهمن و اسفند ۱۴۰۳، افزود: در این بازه زمانی مشخص تعداد ۵۶۷ مادر نیازمند توجه و مراقبت ویژه شناسایی شدند که از این تعداد ۱۶۵ مادر به مناطق امن منتقل شدند و سایر مادران به لحاظ سکونت در مناطق جلگه‌ای و امکان دسترسی به بیمارستان، در منازل خود باقی ماندند.

دکتر سلیمانی با اشاره به انجام برنامه ریزی، سازماندهی و انجام کشیک نوروزی در نوروز ۱۴۰۴، گفت: در مجموع تعداد ۸۰۱ مادر شناسایی شدند که از این بین، تعداد ۱۰۸ مادر (۱۳/۵ درصد) از سایر استان‌ها به صورت میهمان وارد استان شده و مابقی تحت پوشش استان گیلان بودند؛ تعداد ۵۹۵ مادر (۷۴ درصد) به صورت سرپایی و ۲۶۹ مادر (۲۶ درصد) در مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان‌های سطح استان بستری شدند که ۳۰ مادر (۰/۴ درصد) جهت دریافت خدمات سطح ۳ به مراکز آموزشی درمانی اعزام شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه مشاوره تلفنی شبانه‌روزی در سامانه ۴۰۳۰ به مادران باردار در زمینه «مشاوره قبل از بارداری، بارداری و تا ۴۲ روز پس از زایمان» ارائه می‌شود، تاکید کرد: این مشاوره توسط ۸ نفر مامای مشاور استان عضو در سامانه کشوری ارائه می‌گردد.

وی در ادامه به پایش مستمر و هدفمند واحدهای ستادی و ارائه خدمت ۱۷ شهرستان بر اساس چک لیست وزارتی و تنظیم و ارسال پسخوراند به صورت اختصاصی و گروهی اشاره و تصریح کرد: تحلیل شاخص‌های بهداشتی سالانه و ارائه بازخورد در جلسات حضوری هفتگی با تیم مراکز بهداشت شهرستان‌ها نیز از جمله اقدامات انجام شده در سال گذشته بود.

دکتر سلیمانی همچنین با اشاره به برگزاری ۱۷ دوره کارگاه آموزشی حضوری در استان و شهرستان‌ها در خصوص ماده ۵۶ با موضوعیت ممنوعیت سقط جنین عمدی برای کارشناسان مسئول، کارشناسان سلامت مادران شهرستانها و پرسنل مراکز خدمات جامع سلامت، گفت: ۱۸ کلاس آمادگی برای زایمان برای ۹۷۱ مادر باردار نیز برگزار شده است.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار اختصاصی,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 138903

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/02/14 12:53