• 1404/09/16 - 11:14
  • تعداد بازدید خبر : 71
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه در برنامه تلویزیونی شبکه باران؛

نان کامل نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردار است

معاون بهداشتی دانشگاه در برنامه تلویزیونی شبکه باران تأکید کرد: نان کامل نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردار است و می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ دکتر سید مهدی سلیمانی در گفتگو با برنامه تلویزیونی «صبح تازه» شبکه استانی باران، همزمان با پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه‌ی سالم با محوریت ترویج مصرف نان سالم اظهار کرد: نان کامل که سبوس و گیاهک گندم دارد در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی - عروقی، مشکلات گوارشی، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی مؤثر است.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده در کشور نشان می‌دهد که مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می‌کنند درحالی‌که نان کامل نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردار است.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های موردنیاز بدن انسان توسط نان تأمین می‌شود گفت: باتوجه‌به نقش نان در سلامت فرد و رفع نیازهای موردنیاز بدن، کیفیت نان تأثیر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد.

دکتر سلیمانی اعلام کرد: طبق گزارش بار بیماری‌ها، در سال ۲۰۲۳ مصرف کم غلات نان کامل اصلی‌ترین عامل خطر رژیم غذایی در مرگ زودهنگام در کشور ما بوده و در همان سال، بیش از ۱۰ هزار مرگ زودرس به دلیل بیماری‌های قلبی - عروقی، دیابت و برخی سرطان‌ها به دلیل مصرف کم غلات کامل در ایران رخ داده است پس همین آمار کافی‌ست تا نشان دهد که اهمیت مصرف نان کامل تا چه میزان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با همت مسئولان و اطلاع‌رسانی به مردم، بتوانیم نقش مؤثری در راستای تأمین و ارتقای سلامتی مردم به‌ویژه از لحاظ تغذیه‌ی سالم داشته باشیم.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 149017
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/09/16 11:14