- 27 شهریور 1404 درخشش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در هفدهمین المپیاد علمی کشور
- 26 شهریور 1404 نظارت روزانه بر روند تکمیل پروژههای PET Scan و بونکر رادیوتراپی رازی با دستور معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 26 شهریور 1404 ضرورت مقابله با سقط عمدی جنین و تقویت سیاستهای جمعیتی در گیلان
- 26 شهریور 1404 معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیمانکاران دو پروژه PET Scan و رادیوتراپی را پای کار فراخواند
برگزاری وبینار بازآموزی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
بازآموزی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید ویژه واحدهای سلامت محیط و حرفه و تغذیه شهرستانها بهصورت وبیناری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ دکتر مسعود نوروزی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه در ابتدای این کلاس بازآموزی، دستیابی به امنیت غذا و تغذیه در سطح جامعه و دریافت کافی انرژی و پروتئین و ریزمغذیها را حائز اهمیت دانست و بر لزوم دریافت ید در جامعه و تأثیر انکارناپذیر آن بر سلامت تأکید کرد.
وی با ابراز نگرانی از دسترسی به نمکهای غیراستاندارد از جمله نمکهای طبیعی و دریا و تبلیغات فضای مجازی، حذف اختلالات ناشی از کمبود ید در جامعه را در گروی تداوم همکاریهای بینبخشی و پایش مستمر اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید برشمرد.
در ادامه جلسه، فرایند سیاستگذاری در تولید و توزیع نمکهای تصفیه شده یددار خوراکی در کشور با نگاهی به تاریخچه کمبود و وضعیت برنامههای ید رسانی در دنیا، کشور و استان بر اساس نتایج بررسیهای جهانی و ملی بهویژه ششمین پایش ملی وضعیت تغذیهای ید در جامعه که بر روی دانشآموزان و زنان باردار انجام شده است ارائه شد.
مباحث اقدامات و الزامات قانونی کنترل نمک در واحدهای صنفی، کنترل کیفیت نمک خوراکی در سطح عرضه و ید سنجی نمک خوراکی در اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی و نحوه گزارش، برنامه کنترل و نظارت بر سطح تولید و بستهبندی و پیگیری موارد مرتبط در کمیته دانشگاهی هم در این جلسه مطرح شد و در نهایت مشکلات و چالشهای مربوط به اجرای دستورالعمل از جمله بازدید از مراکز توزیع، عرضه نمکهای غیراستاندارد از جمله نمک دریا، رنگی و…، آموزش و اطلاعرسانی مؤثر و موانع موجود در سطح شهرستانها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
لازم به ذکر است: وبینار مشترک بازآموزی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی و با هدف تقویت همکاریهای درونبخشی، با حضور مسعود نوروزی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی، رئیس اداره نظارت بر صادرات و واردات فراوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی، کارشناسان سلامت محیط و بهبود تغذیه معاونت بهداشتی جهت کارشناسان مسئول و کارشناسان واحدهای سلامت محیط و بهبود تغذیه ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستانها برگزار شد.

نظر دهید