- 2 مهر 1404 تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنج شنبهها در ادارات استان گیلان
- 2 مهر 1404 رسیدگی فوری به پرونده فوت ۲ نوزاد در بیمارستان شهید بهشتی انزلی
- 1 مهر 1404 مراسم تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
- 1 مهر 1404 خدمت در دانشگاه، عبادتی برای خلقالله است
معاون بهداشتی دانشگاه هشدار داد:
از مصرف قارچهای وحشی و خود رو در طبیعت خودداری کنید
معاون بهداشتی دانشگاه دربارهی مسمومیت با مصرف قارچهای خود رو و وحشی رشد کرده در طبیعت و مزارع استان به دنبال بارشهای اخیر به مردم و مسافرین استان گیلان هشدار داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ دکتر سید مهدی سلیمانی با بیان اینکه بارشهای اخیر در استان گیلان منجر به رشد گسترده قارچهای خود رو و وحشی در مراتع، جنگلها و مزارع شده است اظهار کرد: به دنبال مصرف این قارچها توسط برخی شهروندان و مسافرین طی هفته و روزهای گذشته، موارد متعددی از مسمومیت غذایی در چند شهرستان استان گزارش شده که بیشتر آنها بهصورت خانوادگی و در قالب طغیان (ابتلای دو نفر یا بیشتر در یک خانواده) رخ داده است که در نهایت منجر به بستری در بیمارستانهای استان شدهاند.
وی افزود: تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی صرفاً بر اساس ظاهر، رنگ یا شکل امکان پذیر نیست و حتی افراد محلی باتجربه نیز نمیتوانند با اطمینان، قارچهای بیخطر را از گونههای بسیار سمی تشخیص دهند و برخی از این قارچهای سمی، با وجود طعم و ظاهر مشابه قارچهای خوراکی، میتوانند منجر به مسمومیت شدید، آسیب جدی به کبد و کلیه و حتی مرگ شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه توصیه کرد: مردم عزیز از مصرف هرگونه قارچ خود رو و وحشی در طبیعت جداً خودداری کنند، تنها قارچهای خوراکی بستهبندیشده و دارای مجوز بهداشتی از مراکز معتبر تهیه و مصرف شوند، در صورت مصرف قارچ خود رو و بروز علائمی مانند تهوع، استفراغ، درد شکمی، اسهال، سرگیجه و تعریق شدید بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
به گفتهی دکتر سلیمانی، مراجعه سریع به پزشک در ساعات اولیه، نقش حیاتی در پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر مسمومیت دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به حساسیت موضوع از عموم مردم عزیز استان و مسافران گرامی تقاضا داریم ضمن رعایت هشدارهای فوق، این پیام را به اطلاع اطرافیان و آشنایان خود برسانند تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری شود.

نظر دهید