سایر پیوندها

  • 1390/03/03 - 10:39
  • تعداد بازدید خبر : 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر داداشی : برنامه های پیشگیری از سرطان در کشور باید جدی گرفته شود

 دکتر 'ارسلان داداشی' روز یکشنبه در دومین روز از همایش معاونان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در بندرانزلی افزود: با توجه به اینکه تعداد بیماران سرطانی هر سال در کشور رو به افزایش است، باید برنامه های ما برای پیشگیری و کاهش سرطان بیشتر شود.
وی با بیان این که مقوله پیشگیری از سرطان در کشور و استان آنطور که باید توجه قرار نمی گیرد، یادآور شد: باید در برنامه های عملیاتی و ساختار مراکز بهداشت تغییر ایجاد کنیم.
دکتر داداشی،‌ سرطان معده، پوست، پستان، مثانه و کولون را بیشترین سرطان های شایع در استان گیلان عنوان و تصریح کرد: در سال 1388 در گیلان 338 مورد سرطان معده به ثبت رسید که در آقایان دو برابر خانم ها بود.


وی همچنین شیوع فشار خون، دیابت و بیماری های قلبی عروقی بین مردم را هشدار دهنده خواند و بر لزوم برنامه ریزی برای کاهش آن تاکید کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان شیوع فشار خون در جمعیت بالای 30 سال روستایی را 480 هزار نفر عنوان کرد و یادآور شد: دیابت بالای 30 سال نیز در روستاهای این استان 8/5 درصد جمعیت را شامل می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه از طرح غربالگری تیروئید نوزادان به عنوان یک طرح موفق یاد کرد و افزود: از سال 85 تا پارسال 119 هزار و 700 نوزاد مورد آزمایش قرار گرفتند که 210 نوزاد شناسایی و به موقع تحت درمان قرار گرفتند.
به گفته دکتر داداشی این برنامه ارزشمند از بروز عقب ماندگی های ذهنی در کودکان مبتلا پیشگیری کرد.
وی با اشاره به وجود یک هزار و 238 مرکز، خانه بهداشت و پایگاه بهداشتی در گیلان تصریح کرد: فرسودگی مراکز ما در بین سرسبزی استان محو شده و نیاز به اعتبارات لازم برای نوسازی و تجهیز این مراکز داریم.
وی با اشاره به وجود حدود 380 کیلومتر مرز دریایی و همچنین مرز خشکی با آذربایجان فعالیت پایگاه مرزی و قرنظینه هوایی و دریایی را برای پیشگیری از شیوع برخی بیماری ها مهم ارزیابی کرد.
دکتر داداشی اظهار داشت: کارهای بهداشت زیربنایی و ارزشمند است و باید بکوشیم در زمینه کاهش بیماری ها در جامعه نقش بسزایی داشته باشیم .
استان گیلان با دو میلون و 450 هزار نفر جمعیت، یک هزار و 238 مرکز بهداشتی دارد.


 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 348
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1390/03/03 10:39