- 1404/05/06 هشتمین نشست هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گیلان برگزار شد
- 1404/05/06 تشکیل نخستین کارگروه تخصصی پیشگیری از خودکشی در گیلان
- 1404/05/04 بررسی چالشها و ظرفیتهای نظام سلامت آستارا در دیدار نماینده مجلس با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- 1404/05/04 دیدار نماینده رشت و خمام با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد
پوکی استخوان (Osteoporosis) یک بیماری شایع متابولیک استخوان میباشد که در آن کاهش توده استخوانی رخ میدهد. در این بیماری عناصر تشکیل دهنده استخوان از نظر کیفیت تغییر نکرده ولی کمیت آنها کاهش مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا)؛ پوکی استخوان (Osteoporosis) یک بیماری شایع متابولیک استخوان میباشد که در آن کاهش توده استخوانی رخ میدهد. در این بیماری عناصر تشکیل دهنده استخوان از نظر کیفیت تغییر نکرده ولی کمیت آنها کاهش مییابد.
از عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی داروها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینههای ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. خانمها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا میشوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهمترین آنها می توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته میشود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد لذا به بیماری خاموش شناخته میشود. در مراحل اولیهی بروز، علائم آن به ندرت ظاهر میشود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار میکند. از مهم ترین علائم آن میتوان به شکستگی خود به خود با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره ها ایجاد میشود. انحراف ستون مهرهها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن میباشد.
قسمت اصلی وزن استخوان را کلسیم تشکیل میدهد. کلسیم باعث استحکام استخوانها میشود. رژیم غذایی سالم برای استخوان یک رژیم غذایی متعادل با مصرف کافی کلسیم، پروتئین، ویتامین دی، ویتامین کا و سایر مواد مغذی است. سلامت استخوان ها و مصرف منابع حاوی کلسیم رابطه ای مستقیم با یکدیگر دارد و لبنیات بهترین منبع کلسیم میباشد.
مصرف لبنیات در صورتی می تواند موثر باشد که از انواع کم چرب آن استفاده شود. جذب کلسیم لبنیات پرچرب پایینتر است و چربی مانع از جذب کلسیم می شود بنابراین هر چه مواد غذایی مورد استفاده کم چرب تر باشد میزان جذب کلسیم آن بیشتر است. مقدار کلسیم مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان حداقل ۱۰۰۰ میلیگرم میباشد، که هر لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم از این نیاز را تامین میکند.

- جلسه رسیدگی به تخصیص تخت روانپزشکی بیمارستان های تابعه دانشگاه
- هشتمین نشست هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گیلان برگزار شد
- تأکید مدیر شبکه بهداشت تالش بر تقویت همکاریهای بینبخشی با مسئولان اجرایی شهرستان
- معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: اثرگذاری جملات گفته شده به مادران در روزهای اول تولد فرزند بر ترغیب مادر برای شیردهی
- امضای تفاهمنامه همکاری بین معاونت بهداشتی دانشگاه و مرکز خدمات حوزههای علمیه استان گیلان
- صعود تیم کوهنوردی کوهیاران سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه به سومین قله مرتفع ایران
- برگزاری نشست هماندیشی برای کنترل بیماریهای مشترک انسان و حیوان
- تشریح رویکرد و هشدارهای سازمان جهانی بهداشت دربارهی تب دنگی توسط عضو هیئت علمی دانشگاه
- بررسی ۵ عنوان طرح تحقیقاتی و پایان نامه در هشتمین جلسه شورای پژوهشی دانشگاه در سالجاری
- ثبت هفتمین اهدای عضو گیلان
- تشکیل نخستین کارگروه تخصصی پیشگیری از خودکشی در گیلان
- پیشگیری از غرقشدگی؛ تعهد جهانی برای نجات جانها
- عدم تعهد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در تأمین خوابگاه برای دانشجویان جدیدالورود
- سومین دستگاه دیالیز در کمتر از دو هفته به بیمارستان رسالت ماسال رسید
- برگزاری میز خدمت و ویزیت رایگان در مسجد جامع خمام با حضور مدیر شبکه بهداشت
- ادارات گیلان فردا تعطیل شد
- عیادت رئیسکل نظام پزشکی کشور از کودک مصدوم حادثه انفجار رشت
- ۱۶ مصدوم در حادثه آتشسوزی مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی
- تمدن پزشکی جهان بر پایه دانش ایرانی استوار است
- عیادت و دلجویی استاندار گیلان از مصدومان حوادث انفجار
- «پزشکی در تراز قانون»، همایشی بیسابقه در عرصه حقوق پزشکی
- همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» در رشت آغاز بهکار کرد
- تجلیل مدیر امور پرستاری دانشگاه از کادر پرستاری بیمارستان کوثر آستانهاشرفیه
- افزایش شمار مصدومان حریق مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی به ۴۶ تن
- برگزاری جلسه بررسی تفکیک دانشکدههای پرستاری - مامایی و پیراپزشکی لنگرود
- برگزاری نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پی درگذشت حاج حسن جوشن
- تقدیر رئیس دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت از دانشجویان افتخارآفرین
- «پزشکی در تراز قانون» رسالت گیلان در صیانت از نظام سلامت و حقوق مردم
- دیدار نماینده رشت و خمام با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان