- 1404/03/04 فیلم | مراسم گرامیداشت رو روابط عمومی
- 1404/03/04 نشست صمیمی دانشجویان با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای شنیدن دغدغهها
- 1404/03/04 تجلیل از تیم فوتسال دانشجویان علوم پزشکی گیلان در نشست هیئترئیسه دانشگاه
- 1404/03/03 بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بیمارستان دکتر پیروز لاهیجان با حضور نماینده مجلس و فرماندار
پیام معاون بهداشتی دانشگاه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی مبارزه با دخانیات
معاون بهداشتی دانشگاه در پیامی فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی مبارزه با دخانیات را گرامی داشت و بر اهمیت توجه به مضرات استعمال دخانیات توسط جوانان تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ در متن این پیام آمده است:
هرساله روز ۳۱ میاز سوی سازمان جهانی بهداشت به دلیل اهمیت آگاهی بخشی به مردم سراسر جهان دربارهی خطرات مصرف دخانیات و مواجهه با دود دست دوم و پیشگیری از مصرف آن، روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری شده است. شعار امسال این روز جهانی، پرده برداری و افشای تاکتیکهای صنعت دخانیات در مورد جذاب نمودن دخانیات و محصولات نیکوتین در جذاب کردن محصولات مضر خود به ویژه برای کودکان و جوانان و پیرو آن شعار هفته ملی مبارزه با دخانیات «افشای ترفندهای صنایع دخانی؛ برای نسلی عاری از دخانیات» تعیین شده است.
استعمال دخانیات عامل بروز یا تشدید بسیاری از بیماریهای خطرناک از جمله سرطان ها، بیماریهای قلبی، عروقی، سکته مغزی، دیابت، کاتاراکت، ضایعات شنوایی و پوسیدگی دندانها و… است اما فاصله زمانی نسبتا طولانی (۲۰-۱۵ سال) بین شروع مصرف سیگار و ابتلا به بیماریهای مذکور موجب کاهش حساسیت افراد نسبت به خطرات این ماده مهلک شده است.
متاسفانه اگرچه مضرات استعمال دخانیات همواره مورد تاکید بوده اما امروز شاهد هستیم که در سنین پایین و همینطور دختران و زنان، مصرف سیگار به شدت رواج یافته است. همه از جمله پدران و مادران باید بدانند که تاثیر استعمال دخانیات در سلامت افراد غیرقابل انکار است. به طوری که ۱۲ تا ۲۲ درصد وقوع سکتههای قلبی و سکتههای مغزی با استعمال دخانیات ارتباط دارد و افزایش ابتلا به بیماریهای ریوی شامل سرطانهای مجاری هوائی و ریه، برونشیت مزمن، آمفیزم و بیماریهای ایسکمیک قلب به دلیل استعمال دخانیات رخ میدهد. تقریبا هر ۶ ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد.
بنابراین آنچه که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد آگاهی بخشی به جوانان برای دوری از مصرف دخانیات است. در کنار آگاهی بخشی، همت سیاستگذاران و مجریان قانون برای نظارت بر اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و همینطور جلب مشارکتهای سازمانهای فرهنگی و آموزشی برای ترویج دوری از مصرف دخانیات میتواند گامهایی در راستای ارتقای سلامت جامعه باشد. امید است بتوانیم از ظرفیتهای موجود برای تحقق جامعهای عاری از مصرف دخانیات در مسیر سبک زندگی سالم گام برداریم.
دکتر سید مهدی سلیمانی - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان گیلان
نظر دهید