• 1402/01/09 - 13:51
  • تعداد بازدید خبر : 595
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
توصیه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روزه داران؛

درماه مبارک رمضان از برنامه غذایی صحیح پیروی کنید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر پیروی روزه داران از برنامه ی غذایی صحیح و سالم گفت: روزه داران در وعده سحری، غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی و در وعده ی افطار، غذاهای سبک مصرف کنند.

 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا ) ؛ دکتر سید محمود رضوانی-  معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد، گفت ؛ پیروی از یک برنامه ی غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که هم می توان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه ، بهره برد.
 
وی تصریح کرد؛ در ماه مبارک رمضان، تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدودکردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.
 
معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر اینکه روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، اظهار داشت ؛  مصرف نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها باید توسط روزه داران در این ماه مورد توجه قرار گیرد و وعده سحری و دو وعده افطار و شام نیز از وعده های اصلی روزه دار باشند.
 دکتر رضوانی با تاکید به استفاده روزه داران در وعده ی سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین می باشند ، گفت ؛  همچنین روزه داران  در وعده سحری می توانند از سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی  و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی نیز استفاده کنند.
.
وی در ادامه  علت تشنگی ، خشکی دهان و گلو روزه داران را در طی روز ، مصرف نوشابه های گازدار، شربت ها وهمچنین،  چای خیلی شیرین و چای پررنگ ذکر کرد و افزود ؛ مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری ،حفظ می کند.
 
دکتر رضوانی پرهیز از پرخوری در وعده ی افطار را یادآور شد و افزود؛  از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی در افطار استفاده شود و مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان ، پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است می تواند ، شروع یک وعده ی افطار سالم  باشد.
 
وی اظهار داشت ؛  انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن هم غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود.
 
 
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین محدودیت در مصرف بامیه و زولبیا  را که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند مورد تاکید قرار داد و گفت؛  شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است افراد روزه دار، حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک،  به خوردن شام که می تواند از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک هایی مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ باشد، اقدام کنند.
 
وی در خاتمه با بیان اینکه مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا پیش از خواب ضروری است، ابراز امیدواری کرد ؛  روزه داران  با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری نیز ، بهره مند شوند./ص
  • گروه خبری : اطلاعیه,آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 102370

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/01/09 13:51