• 1404/04/29 - 08:42
  • تعداد بازدید خبر : 109
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی راهکارهای درمان و کاهش آسیب اعتیاد در گیلان

دومین جلسه کمیته درمان کاهش آسیب و حمایت‌های اجتماعی استان گیلان و کمیته نظارت بر مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد ماده ۱۵ با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نمایندگان دستگاه‌های مسئول در رشت برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ دومین جلسه کمیته درمان کاهش آسیب و حمایت‌های اجتماعی استان و کمیته نظارت بر مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد ماده ۱۵ صبح امروز با حضور دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر محمدعلی اباذری، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط در سالن اجلاس دانشگاه برگزار شد.

در این نشست، آخرین وضعیت مراکز درمانی ترک اعتیاد و سازوکارهای مربوط به توزیع دارو، نظارت منطقه‌ای، و پوشش بیمه‌ای مراکز درمانی مورد بررسی قرار گرفت.

در جریان این جلسه، گزارش عملکرد کمیته ماده ۳۱ درباره بازدیدهای منطقه‌ای و نظارت بر مراکز درمان با آگونیست و مراکز درمان دارویی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان ارائه شد.

همچنین کمیته ماده ۲۶، عملکرد حوزه بهزیستی در زمینه صدور مجوز و نظارت بر مراکز ترک اعتیاد و ارزیابی مراکز فعال و غیرفعال استان را به اطلاع اعضا رساند.

برخی اعضا به ضرورت هماهنگی بیشتر در اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری بین دستگاه‌ها و ستاد مبارزه با مواد مخدر برای هم‌افزایی در عملکرد مراکز اشاره کردند.

یکی از موضوعات اصلی مطرح شده در این نشست، انتقاد صنف درمانگران اعتیاد نسبت به محدودیت‌های اعمال‌شده در تحویل داروی تنتور اپیوم و نیاز به تأمین داروی متناسب با بیماران پذیرش‌شده بود.

نمایندگان صنف تأکید کردند که توزیع دارو باید بر اساس تعداد واقعی بیماران و بدون سقف غیرمنطقی انجام شود تا درمان به‌صورت مستمر و بدون وقفه دنبال شود.

پوشش بیمه سلامت برای مراکز درمان اعتیاد نیز به‌عنوان یکی از دغدغه‌های جدی فعالان این حوزه مطرح شد.

طبق گزارش اعضای کمیته، بسیاری از بیماران به‌دلیل مشکلات مالی امکان ادامه درمان را ندارند.

حاضران خواستار تعامل بیشتر بیمه سلامت با مراکز درمانی و طراحی بسته‌های حمایتی برای کاهش هزینه درمان شدند.

دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با اشاره به نقش تاریخی جامعه پزشکی در دفاع از کشور، اظهار کرد: پزشکان و کادر درمان همواره در صف مقدم درمان هستند؛ همان‌گونه که در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران نیز با روحیه جهادی در خط مقدم ایستادگی کردند.

وی بر لزوم استمرار این نگاه در مواجهه با پدیده اعتیاد نیز تأکید کرد و افزود که آسیب‌های اجتماعی امروز، جبهه‌ای دیگر از میدان مبارزه سلامت هستند و باید همان روحیه جهادی در مقابله با آن به‌کار گرفته شود.

دکتر محمدعلی اباذری، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان نیز با تأکید بر ضرورت تحول در شیوه‌های درمان اعتیاد، اظهار کرد: مراکز درمانی باید هم‌زمان با به‌روزرسانی پروتکل‌های دارویی، نگاه انسان‌محور و حمایت‌گرانه را در فرایند بازتوانی بیماران تقویت کنند.

وی افزود که ایجاد ساختارهای مشاوره‌ای و روان‌درمانی در کنار درمان دارویی می‌تواند اثربخشی فرآیند درمان را افزایش داده و از بازگشت بیماران به چرخه اعتیاد جلوگیری کند.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,اخبار فوری
  • کد خبر : 142227
{author_name}
تصویر نویسنده :

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/04/29 08:42
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy