• 1404/07/15 - 06:59
  • تعداد بازدید خبر : 26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چهاردهمین نشست جلسه کمیته فنی درون و برون بخشی سلامت و امنیت غذایی و دهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان برگزار گردید.

چهاردهمین  نشست جلسه کمیته فنی  درون و برون  بخشی سلامت و امنیت غذایی و  دهمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست در سال 1404 در تاریخ 1404/07/14با حضور   رئیس دبیرخانه سلامت امنیت غذایی استان ، رئیس کمیته ، نمایندگان ادارات کل استانی(سازمان جهاد کشاورزی استان، دانشگاه گیلان ) و نمایندگان  معاونت های(  مدیر سلامت محیط و کار و رئیس کمیته، مدیر نظارت برفرآورده های موادغذایی) و کارشناس سلامت و امنیت غذایی استان برگزار گردید. این جلسه که با محوریت نمونه برداری از برنج سفید و شلتوک در راستای برنامه ایمنی برنج (RSP) در شهرستانهای رشت و خمام و تعیین آزمایشگاه برای آزمایشات آفت کشهای شیمیایی رایج، فلزات سنگین و نیترات در محصول برنج (برنج سفید، برنج قهوه ای، سبوس برنج)، خاک و آب (منابع آبی وآبیاری) مزارع برنج واقع در شهرستانهای رشت(7 منطقه) و خمام  برای تدوین برنامه ایمنی برنج(RSP) تشکیل شده بود، به مواردی منجمله : اجرای مصوبات بند 1 و2 و4 جلسه مورخ 1404/07/07( تشکیل جلسات هماهنگی و آموزشی  برای نمونه برداری از برنج سفید ، تشکیل تیم های نمونه بردار( بازرسان بهداشت محیط، کارشناسان غذا و دارو، همکاران جهاد کشاورزی، استاندارد، موسسه تحقیقات برنج کشور)، تعیین محل های نمونه برداری از شالیکوبی های مستقر در سطح دو شهرستان رشت و خمام که محصولات کشاورزی برنج کاشته شده در این شهرستانها را تبدیل به برنج سفید می نمایند،تهیه لوازم، تجهیزات و ابزار نمونه برداری، مسئولیت تحویل نمونه های اخذ شده و ارسال به آزمایشگاه)،  اهداف کلان سند ملی پشتیبان امنیت غذا و تغذیه 1402-1411( بند یک هدف کمی در حیطه سلامت، ایمنی و کیفیت غذا در کل زنجیره غذایی به منظور اجرای برنامه ایمنی برنج با برش استانی و تاثیر اجرای برنامه مذکور  بر سلامتی مردم و جامعه ، اعتبار سنجی آن، ارائه قوانین و ضوابط، استانداردها به ویژه استاندارد 127، شیوه نامه، دستورالعمل و مستندات در خصوص نمونه برداری و آزمایش برای اجرای برنامه ایمنی برنج، برداشت نمونه از 30 درصد سطح  زیرکشت محصول برنج، مشخص نمودن تجهیزات مورد نیاز برای نمونه( پلاستیک های زیب کیف) و پلمپ و غیره، نمونه برداری از شلتوک برنجی که نمونه برداری شده، حجم نمونه و محل نگهداری نمونه، تعیین آزمایشگاه برای آزمایشات مربوطه، نمونه برداری از برنج سفید، نمونه برداری از برنج کشاورزانی که در 8 منطقه مشخص شده شهر رشت و خمام که محصولات کشت برنج خود را در کارخانجات برنجکوبی در شهر رشت و خمام دارند،  سلامت محصولات کشاورزی، پیشگیری و کنترل و کاهش آلودگی در محصولات کشاورزی (برنج)،  کاهش درصد سموم دفع آفات نباتی، نیترات و فلزات سنگین در برنج، الگو برداری از برنامه ایمنی سلامت آب آشامیدنی، آلودگی زیست محیطی استان،  مطالبه گری و حمایت طلبی از دستگاهها و سازمانها  برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، نمونه برداری خاک مزارع انتخاب شده 8 منطقه در رشت و خمام، ارتقای سلامت مردم استان و جامعه، تدوین شیوه نامه فراخوان حمایت از برنامه های بین بخشی سلامت محور در سطح استان با در نظر گرفتن  برنامه ایمنی برنج(RSP) ، تامین اعتبار برای اجرای برنامه،  نقش همکاری های  درون و برون بین بخشی در  ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، عوامل تاثیر گذار در سلامت(SDH)،و  غیره بحث، تبادل نظر  و مصوباتی به شرح زیر تصویب گردید.

 

 

  • گروه خبری : سلامت و امنیت غذایی
  • کد خبر : 145563
{author_name}
تصویر نویسنده :

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1404/07/15 06:59